Один із найпростіших рецептів смачного морозива, дуже схожого на класичний вершковий пломбір.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вершки жирні, 400 г;
- згущене молоко, 200 г;
- ванілін за смаком;
- вафельні коржі чи печиво за бажанням.
Процес приготування домашнього морозива
Вершки і згущене молоко повинні бути добре охолодженими, так вони будуть добре збиватися.
Вершки з’єднуємо з ванільним цукром і збиваємо до пишної густої маси близько 8 хвилин на великій швидкості міксера.
Вливаємо тонким струмком згущене молоко і збиваємо до повної однорідності.
Тепер ви можете ввести будь-які смачні добавки: мак, шоколадну крихту, ягоди або шматочки фруктів, все за смаком та бажанням. Можна просто взяти якісне какао з високим відсотком жирності, 1 ст.л та збити, тоді виходить шоколадне морозиво.
Викладаємо масу у форму, кілька разів стукаємо нею по столу, щоб морозиво добре розподілилося по ємності, накриваємо та відправляємо в морозильну камеру на 4 – 6 годин.
Можна дно форми викласти вафельним коржем або печивом та зверху також накрити морозиво. Коли ви витягнете з морозилки, можна буде нарізати порційними шматками і подавати до столу.
Смачне, натуральне, охолоджувальне морозиво виходить набагато кращим, ніж магазинний варіант.