Таке універсальне тісто ви можете використовувати для випічки з найрізноманітнішою начинкою – солодкою, гострою, солоною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- вода холодна – 1 стакан;
- оцет – 1 ст.л;
- маргарин – пачка;
- борошно – скільки візьме тісто.
Процес приготування листкового тіста
З перерахованих інгредієнтів, крім маргарину, замішуємо тісто з консистенцією, як для вареників. Не забувайте про те, що борошно слід спочатку просіяти і тільки потім, всипати в тісто.
Маргарин ділимо на 3 частини і розм’якшуємо.
Розкачуємо тісто у великий пласт, змащуємо його одною частиною маргарину, звертаємо конвертом, накриваємо плівкою і ставимо на 40 хвилин в холодильник.
Виймаємо, розкачуємо, змащуємо другою частиною маргарину, звертаємо конвертом і знову ставимо в холодильник.
Робимо так втретє і після того, як виймете з холоду, можна приступати до викладання начинки і випікання здоби.
Порада: маргарин можна замінити вершковим маслом, щоб тісто мало більш яскравий смак, додайте в нього щіпку солі. Після того, як сформуєте випічку, змастіть її збитим жовтком або цілим яйцем. Таке тісто може спокійно пролежати в холодильнику пару діб.