Домашнє листове тісто, як з магазину

Домашнє листове тісто, рецепт приготування Тісто

Таке універсальне тісто ви можете використовувати для випічки з найрізноманітнішою начинкою – солодкою, гострою, солоною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • вода холодна – 1 стакан;
  • оцет – 1 ст.л;
  • маргарин – пачка;
  • борошно – скільки візьме тісто.

Процес приготування листкового тіста

З перерахованих інгредієнтів, крім маргарину, замішуємо тісто з консистенцією, як для вареників. Не забувайте про те, що борошно слід спочатку просіяти і тільки потім, всипати в тісто.

Маргарин ділимо на 3 частини і розм’якшуємо.

Розкачуємо тісто у великий пласт, змащуємо його одною частиною маргарину, звертаємо конвертом, накриваємо плівкою і ставимо на 40 хвилин в холодильник.

Виймаємо, розкачуємо, змащуємо другою частиною маргарину, звертаємо конвертом і знову ставимо в холодильник.

Робимо так втретє і після того, як виймете з холоду, можна приступати до викладання начинки і випікання здоби.

Порада: маргарин можна замінити вершковим маслом, щоб тісто мало більш яскравий смак, додайте в нього щіпку солі. Після того, як сформуєте випічку, змастіть її збитим жовтком або цілим яйцем. Таке тісто може спокійно пролежати в холодильнику пару діб.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар