З картоплі можна приготувати багато смакоти, але деруни – мабуть, одна з найсмачніших картопляних страв. Їх дуже легко приготувати, досить натерти всі продукти на тертці, перемішати і обсмажити на сковорідці.
Рецепт дерунів завжди можна варіювати, додаючи в тісто нові інгредієнти. Це можуть бути спеції, зелень, цибуля, часник, шматочки відвареного м’яса або ковбаси.
Інгредієнти для приготування дерунів:
- картопля – 2-3 шт .;
- сир – 100 г;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 2 ст. ложки;
- соняшникова олія – 50 мл;
- паприка – ¼ ч. ложки;
- петрушка (або кріп) – на смак;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком.
Рецепт приготування дерунів картопляних з сиром
Картоплю вимийте, очистіть і натріть на грубій терці. Відіжміть натерту картоплю від зайвої рідини і перекладіть в глибоку миску.
Натріть твердий сир на грубій терці і додайте до картоплі.
Додайте в отриману суміш одне куряче яйце.
Додайте пшеничну муку, сіль і спеції, після чого ретельно перемішайте.
Щоб деруни були більш ароматними, додайте дрібно нарізану петрушку або кріп. Ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
На сковороду з підігрітою олією накладайте тісто столовою ложкою, формуючи круглі деруни.
Обсмажте картопляні оладки з сиром до золотистої скоринки з обох сторін.
Помістіть готові деруни на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію.
Подавайте готові деруни з сиром в гарячому вигляді, доповнивши гострим кетчупом або сметаною. Смачного!