Болгарський перець з помідорами на зиму. Продовжуємо сезон заготівель!

Консервація

Солодкий перець в заготовках – це одна з найпопулярніших страв. А перець в томатному соку – це взагалі люблять всі. Хочу поділитися з вами одним з моїх улюблених рецептів такої заготовки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • солодкий перець, 1.5 кг;
  • томатний сік, 1.3 л;
  • гострий перець, 1 шт;
  • часник, 1 головка;
  • цибуля, 350 г;
  • морква, 300 г;
  • перець горошок, 10 шт;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 2.5 ст.л;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • оцет 9%, 50 мл.

Болгарський перець з помідорами: процес приготування

Візьміть соковиті і стиглі помідори і перекрутіть їх на м’ясорубці – у вас повинно вийти близько 1300 мл соку.

Морква тремо на грубій терці, цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Гострий перчик не очищаємо від насіння і ріжемо шматочками.

Порада: якщо не любите гостре, тоді насіння прибирайте, салат вийде з легким гострим присмаком.

Солодкий перець ріжемо не великими шматками.

Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії і смажимо 2 хвилини, додаємо моркву і перемішуємо, обсмажуємо 4 хвилини.

Додаємо солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, щоб овочі добре пустили сік.

Додаємо гострий перець і часник часточками, сіль, цукор, перець горошком. Перемішуємо.

Вливаємо томатний сік і перемішуємо. Варимо 15 хвилин на невеликому вогні.

За 5 хвилин до закінчення варіння, вливаємо оцет, перемішуємо.

Розкладаємо салат по стерилізованим баночках,

Закручуємо кришками, банки перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар