Без дріжджів: рецепт тіста для пиріжків з капустою. Можна смажити, запікати і на пару готувати

Тісто

Щоб тісто не розпадалося через начинки, воно повинно бути еластичним і м’яким. Не завжди виходить вгадати з борошном і отримати потрібний варіант. Цей рецепт стане вашою універсальною допомогою: з його допомогою виходить просто ідеальне сирне тісто.

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • дрібка солі;
  • цукор, 1 ч.л.;
  • сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л.

Для приготування начинки:

  • капуста – 300 г;
  • цибуля і морква – по 1 шт.;
  • спеції, сіль і перець, зелень.

Процес приготування тіста для пиріжків

Борошно просіваємо кілька разів, щоб пиріжки вийшли пишними і повітряними.

Змішуємо борошно з сіллю і цукром, сметаною і сиром, перебитим блендером.

Всипаємо соду і вимішуємо тісто. Якщо маса липка, можна додати трохи борошна.

Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Тушкуємо капусту для начинки.

Формуємо пиріжки, викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.

Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.

Без дріжджів: рецепт тіста для пиріжків з капустою. Можна смажити, запікати і на пару готувати

Пиріжки можна обсмажувати на сковороді або приготувати на пару, подаємо зі сметаною.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар