З капусти, як і з картоплі, можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Сьогодні хочу поділитися з вами одним зі своїх улюблених: капустяні котлети виходять дуже ніжними і соковитими, ароматними, подаємо з різними соусами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 700 г;
- яйця, 2 шт;
- цибуля, 2 шт;
- манна крупа, 4-5 ст.л;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- масло вершкове, 30 г.
Процес приготування котлет
Капусту дуже дрібно ріжемо або тремо на грубій терці.
Кидаємо капусту в кип’яток і варимо до м’якості. В середньому, цей процес займає близько 5 – 7 хвилин.
Викладаємо капусту на сито, даємо добре стекти воді і потім ще віджимаємо руками.
Збиваємо до однорідності яйця і вливаємо масу в капусту, вимішуємо.
Додаємо сіль, перець, спеції, дрібно посічену зелень і манну крупу. Добре вимішуємо фарш і залишаємо на 20 – 30 хвилин, для набухання крупи.
Формуємо котлети, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яності з усіх боків.
Дуже смачно подавати такі котлети з соусом із сметани і гірчиці, трохи часнику і свіжого кропу. В якості гарніру я вибираю картопляне пюре або відварний рис.