Беру капусту, 2 яйця і готую капустяні котлети. Ділюся рецептом

Котлети

З капусти, як і з картоплі, можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Сьогодні хочу поділитися з вами одним зі своїх улюблених: капустяні котлети виходять дуже ніжними і соковитими, ароматними, подаємо з різними соусами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 700 г;
  • яйця, 2 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • манна крупа, 4-5 ст.л;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • масло вершкове, 30 г.

Процес приготування котлет

Капусту дуже дрібно ріжемо або тремо на грубій терці.

Кидаємо капусту в кип’яток і варимо до м’якості. В середньому, цей процес займає близько 5 – 7 хвилин.

Викладаємо капусту на сито, даємо добре стекти воді і потім ще віджимаємо руками.

Збиваємо до однорідності яйця і вливаємо масу в капусту, вимішуємо.

Додаємо сіль, перець, спеції, дрібно посічену зелень і манну крупу. Добре вимішуємо фарш і залишаємо на 20 – 30 хвилин, для набухання крупи.

Формуємо котлети, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яності з усіх боків.

Дуже смачно подавати такі котлети з соусом із сметани і гірчиці, трохи часнику і свіжого кропу. В якості гарніру я вибираю картопляне пюре або відварний рис.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар