Багатошаровий салат з рисом і чорносливом

Салат з рисом і чорносливом - рецепт приготування Багатошарові салати

Одним з улюблених салатів в моїй родині є салат з рисом, чорносливом і куркою. Цей салат я готую часто, як для святкового, так і для обіднього столу.

Інгредієнти

  • Рис – 100 г
  • Куряче філе – 300 г
  • Чорнослив – 100 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Йогурт грецький – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Як приготувати салат

Рис відварити до готовності, охолодіть, посоліть за смаком і додайте трохи йогурту. Перемішайте.

Салат зручно збирати в роз’ємному кулінарному кільці.

Встановіть кільце на тарілку, у мене 16 см в діаметрі, на дно викладіть рис і утрамбуйте його.

Відваріть куряче філе в посоленій воді. Охолодіть і наріжте дрібними кубиками.

На рис викладіть шматочки курки і змастіть йогуртом, утрамбуйте.

Чорнослив запарте кип’ятком на пару хвилин, промийте його, а потім висушіть.

Наріжте чорнослив невеликими шматочками.

Викладіть чорнослив наступним шаром, змастіть йогуртом і утрамбуйте.

Свіжий огірок наріжте дрібними кубиками.

Викладіть на чорнослив і утрамбуйте злегка.

Натріть сир і викладіть наступним шаром.

Змастіть залишками йогурту і утрамбуйте щільно.

Приберіть салат для просочення в холодильник не менше ніж на 1 годину.

Перед подачею зверху натріть варене яйце і зніміть акуратно кільце.

Також салат можна подати порційно, зібравши його в кільці діаметром 6-8 см. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар