Одним з улюблених салатів в моїй родині є салат з рисом, чорносливом і куркою. Цей салат я готую часто, як для святкового, так і для обіднього столу.
Інгредієнти
- Рис – 100 г
- Куряче філе – 300 г
- Чорнослив – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Свіжий огірок – 2 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Йогурт грецький – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч.л.
Як приготувати салат
Рис відварити до готовності, охолодіть, посоліть за смаком і додайте трохи йогурту. Перемішайте.
Салат зручно збирати в роз’ємному кулінарному кільці.
Встановіть кільце на тарілку, у мене 16 см в діаметрі, на дно викладіть рис і утрамбуйте його.
Відваріть куряче філе в посоленій воді. Охолодіть і наріжте дрібними кубиками.
На рис викладіть шматочки курки і змастіть йогуртом, утрамбуйте.
Чорнослив запарте кип’ятком на пару хвилин, промийте його, а потім висушіть.
Наріжте чорнослив невеликими шматочками.
Викладіть чорнослив наступним шаром, змастіть йогуртом і утрамбуйте.
Свіжий огірок наріжте дрібними кубиками.
Викладіть на чорнослив і утрамбуйте злегка.
Натріть сир і викладіть наступним шаром.
Змастіть залишками йогурту і утрамбуйте щільно.
Приберіть салат для просочення в холодильник не менше ніж на 1 годину.
Перед подачею зверху натріть варене яйце і зніміть акуратно кільце.
Також салат можна подати порційно, зібравши його в кільці діаметром 6-8 см. Смачного!