Багатошаровий салат з рибними консервами

Багатошарові салати

Сьогодні готуємо багатошаровий салат з консервованою рибою. У рецепті використовується консервована скумбрія, але можна взяти будь-які інші рибні консерви за смаком. Салат виходить дуже ніжним і м’яким, для цього шари не потрібно сильно притискати, просто зверху змастити їх майонезом. Салат можна готувати з картоплею і без неї. Наприклад, якщо ви подаєте його з гарніром з картоплі, то в салаті картоплю можна вилучити. У салат обов’язково додається вершкове масло, воно впливає на підсумковий смак страви.

Необхідні продукти:

  • Яйце куряче – 6 шт
  • Сардина в олії – 200 г
  • Твердий сир – 150 г
  • Картопля – 1 шт
  • Вершкове масло – 50 г
  • Майонез – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату. Вершкове масло помістіть в морозильну камеру, щоб воно стало твердим.

2. Картоплю відварити в шкірці до готовності, охолодити, очистіть, натріть на грубій терці, викладіть на плоску тарілку нижнім шаром. Зверху картоплю покрийте майонезом, розмажте ложкою.

3. Яйця відварити круто, очистити, акуратно відокремте білки від жовтка. Білки натріть на грубій терці, половину від усієї порції викладіть на картоплю, змастіть майонезом.

4. Рибні консерви дістаньте з олії, розімніть ретельно виделкою, укладіть наступним шаром.

5. Цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте кип’ятком на кілька хвилин, це позбавить її від різкості і гіркоти. Якщо застосовуєте червону цибулю, цю процедуру можна пропустити. Рідину злийте, цибулю помістіть на рибні консерви, злегка змастіть майонезом.

6. Тверде вершкове масло натріть на тертці прямо на цибулю.

7. Далі викладіть інші білки, покрийте майонезом. Жовтки подрібніть, викладіть наступним шаром, зверху нанесіть майонез.

8. Салат поставте на 3 години в холодильник, щоб всі шари добре просочилися. Перед подачею верхівку салату покрийте сиром, натертим на великій тертці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар