Приготуємо простий у виконанні, але ситний і смачний багатошаровий салат Дипломат.
Найкраще викладати його шарами в формувальне кільце, але якщо такого у вас немає, то можна акуратно сформувати його шарами на тарілці. Ніяких складнощів в приготуванні цього салату немає. Головне – якісні продукти. Велике значення має заправка. Майонез краще взяти жирністю 67%. Рибу краще не замінювати, хоча можна і поекспериментувати. Думаю, що теж буде смачно!
Інгредієнти
- Лосось консервований натуральний – 125 г
- Сир твердий – 50 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Як приготувати салат Дипломат
Яйця відварити протягом 10 хвилин, опустити в холодну воду на 1 хвилину, обтерти, очистити, остудити, розрізати навпіл і відокремити жовтки від білків. Жовтки натерти на дрібній тертці, а білки – на великій.
Сир натерти на великій тертці. Консерви вийняти з заливки і розібрати на дрібні шматочки або розтерти виделкою.
Викладати салат шарами в спеціальне формувальне кільце. 1-й шар – консерви.
Змастити консерви тонким шаром майонезу.
2-й шар – яєчні білки.
Змастити білки майонезом.
3-й шар – сир.
Змастити сир майонезом.
Верхній шар – подрібнені жовтки.
Дуже обережно, злегка повертаючи і одночасно піднімаючи вгору, зняти формувальне кільце. Прикрасити салат на свій розсуд. Смачного!