Всім любителям згущеного молока припаде до смаку ніжний кекс, приготований з додаванням згущеного молока. Цукор і прянощі в цей рецепт не додаються зовсім, щоб не перебивати вершковий смак випічки.
За структурою кекс на згущеному молоці пористий, пухкий, з тонкою золотистою скоринкою. М’якушка вся пронизана дрібними і великими дірочками, при цьому кекс не кришиться, він не мокрий і не сухий.
Інгредієнти:
- 100 грам пшеничного борошна;
- 100 мілілітрів згущеного молока;
- одне куряче яйце;
- 50 грам вершкового масла;
- 0,5 чайної ложки ванільного цукру;
- одна чайна ложка розпушувача.
Як приготувати ароматний кекс на згущеному молоці
Продукти зазначені на форму діаметром 18 см. Якщо печете в формі більшого розміру, збільшуйте кількість продуктів в два рази. Яйце збиваємо, поєднуючи жовток і білок в пишну піну.
Вливаємо згущене молоко. Перемішуємо віночком в густу пінну суміш.
Вершкове масло нарізаємо шматочками. Розтоплюємо на самому тихому вогні до рідкого стану. Ставимо посуд в ємність з холодною водою, охолоджуємо масло. Теплим виливаємо до яєць і згущенного молока. Рідка основа для кексу готова.
Духовку до цього часу не забуваємо прогріти до 180 градусів, щоб тісто довго не стояло в формі. Просіваємо борошно.
Змішуємо борошно з рідкою основою до гладкої, шовковистої маси однорідної консистенції. Всипаємо розпушувач. Якщо хочете підсилити аромат випічки, додайте ванільний цукор. У рецепті він не використовувався.
Ще раз перемішуємо тісто. Воно вийде рідкуватим, буде легко виливатися в форму широкою стрічкою. Заповнюємо форму трохи більше ніж наполовину від обсягу. Ставимо в гарячу духовку, витримуємо температуру 180 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин до готовності.