Смачно-не означає дорого. І цей рецепт тому доказ. У ньому я розповім як приготувати смачну, ситну страву з найпростіших і доступних кожному продуктів. Воно відмінно підійде до обіду або вечері і прекрасно поєднується з будь-яким гарніром.
Необхідні продукти
- 2 штуки картоплі
- 1 морква
- 3 зубчики часнику
- 2 чайні ложки паприки
- 300 грам курячого філе
- 250 мілілітрів води
- 250 мілілітрів томатного соку
- 2 столові ложки цукру
- соняшникова олія
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування:
Картоплю очищаємо і натираємо на тертці.
М’ясо промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Кладемо в чашу блендера і перемелює до стану фаршу. Перекладаємо фарш в миску.
Очищаємо моркву і натираємо на тертці.
У миску ставимо сито і кладемо картоплю з морквою, солимо і залишаємо на 3-4 хвилини, щоб позбутися від соку.
До фаршу додаємо овочі та часник, натертий на дрібній тертці. Додаємо паприку, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.
З фаршу формуємо котлетки і перекладаємо на дощечку.
У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо котлети. Обсмажуємо на сильному вогні до красивої рум’яної скоринки.
Перекладаємо котлети в форму для випічки.
Томатний сік змішуємо з водою, додаємо цукор, сіль, перець і рослинне олію (2 ст.л.), добре перемішуємо.
Заливаємо котлетки соусом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 30-35 хвилин, а потім подаємо до столу. Смачного!