Знаменитий тертий пиріг з повидлом

Пиріг з повидлом - рецепт приготування Пироги

Такий пиріг можна готувати не тільки з яблучним повидлом, але і з будь-якою іншою начинкою. Так ви можете готувати випічку хоч кожен день, змінюючи його смак за допомогою начинки. Пиріг ідеальний для чаювання!

Візьміть наступні продукти:

  • Одне куряче яйце
  • Дві ст. л. сметани
  • 100 г цукру
  • 180 г масла вершкового
  • Один пакетик ваніліну
  • Одна ч. л. пекарського порошку
  • 400 г борошна
  • Яблучне повидло
  • Цукрова пудра

Приступаємо до приготування тертого пирога з яблучним повидлом

Борошно висипаємо в миску, всипаємо до нього пекарський порошок і додаємо натерте за допомогою терки вершкове масло.

Розтираємо масу в крихту.

В окремий посуд розбиваємо яйце, всипаємо цукор, ванілін і мішаємо, використовуючи віночок. Коли маса стане білою, додаємо сметану і ще раз розмішуємо за допомогою віночка.

Рідку масу переливаємо в борошняну і починаємо вимішувати тісто.

Ділимо тісто на дві нерівні частини: одна більше, інша менша. Ту, що трохи менша, поміщаємо на 20 хвилин в морозильну камеру.

Рідку масу переливаємо в борошняну і починаємо вимішувати тісто.

Ділимо тісто на дві нерівні частини: одна більше, інша менша. Ту, що трохи менше, поміщаємо на 20 хвилин в морозильну камеру.

На робочу поверхню кладемо пекарській папір і на ньому розкачуємо велику частину тіста в пласт прямокутної форми (товщина повинна бути 0,7-0,8 см).

На розкачане тісто викладаємо повидло і рівномірно його розподіляємо по всій поверхні. Для начинки ви можете взяти будь-які інші відповідні продукти.

Другу частину тіста натираємо на тертці з великими отворами і посипаємо ним начинку.

Включаємо духовку на 180 °, щоб розігрілася, і після поміщаємо приблизно на 25 хвилин пиріг. Коли випічка стане рум’яною, витягаємо.

Посипаємо пудрою і ріжемо його на порції, коли пиріг ще гарячий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар