Знала б раніше, приготувала б більше! Помідори, як гриби, нарозхват

Заготовки з помідорів

Своєрідний смак зелених помідор дозволяє зробити з низ найрізноманітніші заготовки, які чудово підходять до будь-яких страв в якості закуски. Така заготовка виходить гострою і ароматною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1.5 кг;
  • солодкий перець і цибуля по 300 г;
  • часник, 1 головка;
  • гострий перець, 1 шт;
  • кріп і петрушка по пучку;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • оцет 9%, 60 мл;
  • цукор, 1.5 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л за смаком;
  • приправа для корейської моркви, 1 ст.л;
  • перець духмяний, 3 шт;
  • перець горошком, 5 шт.

Помідори, як гриби: процес приготування

Помідори заливаємо кип’ятком на 5 хвилин. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Часник і солодкий перець, гострий перчик подрібнюємо за допомогою блендера. Зелень дрібно нарізаємо.

Розігріваємо олію – виливаємо на сковороду все, що зазначено в рецепті і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Воду з помідорів зливаємо і обрізаємо плодоніжку.

Порада: якщо є зіпсовані місця, обрізаємо, великі помідори ріжемо на дві частини, маленькі залишаємо так, просто прибираємо плодоніжки.

Помідори змішуємо з часниково-перцевою масою, цибулею та олією, приправою для моркви, перцями, зеленню, цукром і сіллю за смаком, оцтом.

Перемішуємо салат руками, так зручніше.

Залишаємо салат на 2 години, кожні 30 хвилин перемішуємо.

Розкладаємо салат в чисті баночки, наливаємо сік, що залишився і накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.

Стерилізуємо з моменту закипання 45 хвилин – 1 л банки, 35 хвилин – 0.7 л.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Знала б раніше, приготувала б більше! Помідори, як гриби, нарозхват

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь