Хрустке тонке тісто і соковита начинка – це для мене ідеальний чебурек. А все тому що знайшла я для себе відмінне тісто для приготування чебуреків.
Необхідні продукти:
Начинка
- Філе стегна індички – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Тісто
- Борошно – 520 гр. (+ – 25 гр.)
- Вода – 200 мл. (тепла)
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1/2 ч.л.
- Соняшникова олія – 5 ст.л.
Соняшникової олії для смаження стільки, щоб чебуреки вільно в ній плавали.
Як приготувати чебуреки
Взяти приблизно 480-500 гр. борошна зробити поглиблення і додати всі інгредієнти. Перемішати. Тісто викласти на поверхню столу і добре вимісити. Якщо тісто буде рідким, то поступово додати ще борошно. Не потрібно додавати відразу занадто багато борошна, інакше тісто вийде дуже круте. А скоринка з такого тіста не така ніжна. Тісто чудово тримає форму, не липне до столу, пластичне.
Готове тісто помістіть в миску, накрити плівкою або іншим посудом. Залишити на 1 годину. За цей час його потрібно буде 2-3 рази підмісити.
Поки тісто настоюється, приготуємо начинку. Філе прокрутити в фарш. Цибулю очистити і подрібнити. Можна дрібно нарізати, а можна подрібнити за допомогою блендера. Посолити, поперчити за смаком, перемішати.
Готове тісто розділити на невеликі шматочки. Розкачати шматочки в тонкі кружечки. На одну половинку кружечка покласти начинку, накрити другою, добре заліпити краї.
У сковороді розігріти олію для смаження. Опусти в неї чебуреки. Смажити чебуреки до готовності і золотистої скоринки. Смачного!