Знайшла для себе ідеальне тісто для чебуреків

Пиріжки

Хрустке тонке тісто і соковита начинка – це для мене ідеальний чебурек. А все тому що знайшла я для себе відмінне тісто для приготування чебуреків.

Необхідні продукти:

Начинка

  • Філе стегна індички – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Тісто

  • Борошно – 520 гр. (+ – 25 гр.)
  • Вода – 200 мл. (тепла)
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1/2 ч.л.
  • Соняшникова олія – 5 ст.л.

Соняшникової олії для смаження стільки, щоб чебуреки вільно в ній плавали.

Як приготувати чебуреки

Взяти приблизно 480-500 гр. борошна зробити поглиблення і додати всі інгредієнти. Перемішати. Тісто викласти на поверхню столу і добре вимісити. Якщо тісто буде рідким, то поступово додати ще борошно. Не потрібно додавати відразу занадто багато борошна, інакше тісто вийде дуже круте. А скоринка з такого тіста не така ніжна. Тісто чудово тримає форму, не липне до столу, пластичне.

Готове тісто помістіть в миску, накрити плівкою або іншим посудом. Залишити на 1 годину. За цей час його потрібно буде 2-3 рази підмісити.

Знайшла для себе ідеальне тісто для чебуреків

Поки тісто настоюється, приготуємо начинку. Філе прокрутити в фарш. Цибулю очистити і подрібнити. Можна дрібно нарізати, а можна подрібнити за допомогою блендера. Посолити, поперчити за смаком, перемішати.

Знайшла для себе ідеальне тісто для чебуреків

Готове тісто розділити на невеликі шматочки. Розкачати шматочки в тонкі кружечки. На одну половинку кружечка покласти начинку, накрити другою, добре заліпити краї.

Знайшла для себе ідеальне тісто для чебуреків

Знайшла для себе ідеальне тісто для чебуреків

У сковороді розігріти олію для смаження. Опусти в неї чебуреки. Смажити чебуреки до готовності і золотистої скоринки. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар