Здобні пиріжки з цибулею і яйцем

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем - рецепт Пиріжки

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем: як приготувати смачно і швидко.

Інгредієнти

  • дріжджі сухі – 7 г
  • вода
  • цукор – 70 г
  • борошно кукурудзяне – 100 г
  • борошно рисове – 105
  • крохмаль тапіоки – 100 г
  • борошно лляне – 20 г
  • ксантанова камедь – 6 г
  • яйце – 3 шт.
  • сіль
  • сметана – 100 г
  • цибуля зелена – 1 пучок
  • яйце відварне – 4 шт.
  • масло вершкове – 60 г

Спосіб приготування

1. З’єднуємо 130 мл води, 7 г сухих дріжджів і 20 цукру, перемішуємо.

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем

2. Просіваємо через сито 100 г кукурудзяного борошна, 100 г рисової муки, 100 г крохмалю тапіоки, 20 г льняної муки, 6 г ксантанової камеді. Повторюємо цей процес кілька разів.

3. Додаємо 2 яйця, 6 г солі, 50 г цукру, 100 г сметани 20%. Вливаємо опару і вимішуємо тісто.

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем

4. Нарізаємо пучок зеленої цибулі і обшпарюємо кип’ятком. Нарізаємо 4 варені яйця і відправляємо до цибулі. Солимо. Додаємо 10 г вершкового масла і перемішуємо.

5. Обробляємо робоче місце рисовим борошном. Тісто розділяємо на рівні шматочки, розкатуємо в коржі. З’єднуємо 1 яйце і трохи води, збиваємо. Змащуємо край коржа яєчною сумішшю. Викладаємо начинку, формує пиріжок і відправляємо на деко з пекарської папером.

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем

6. Змащуємо яєчної сумішшю. Залишаємо на на 30 хвилин. Потім випікаємо в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Здобні пиріжки з цибулею і яйцем

7. Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар