Заварне, дріжджове тісто. Підходить для пиріжків, піци та вареників

Пиріжки

Це рецепт універсального і дуже смачного тіста, яке підходить до різних видів здоби і до вареників з різними начинками.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, близько 500 г;
  • вода тепла та кип’яток по 150 мл;
  • олія соняшникова, 60 мл;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль, 1 ч. л;
  • дріжджі свіжі, 18 г;

Для приготування начинки необхідно:

  • яйця, 4 шт.;
  • сир м’який, 150 г;
  • зелень.

Процес приготування пиріжків

У теплій воді розчиняємо цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо.

Борошно просіюємо і змішуємо із сіллю, вливаємо олію, перемішуємо і сюди виливаємо воду з дріжджами, перемішуємо.

Вливаємо кип’яток і лопаткою вимішуємо доти, доки маса не стане теплою. Тоді приступаємо до вимішування тіста руками. Якщо маса надто липка, додаємо ще борошно і вимішуємо.

Залишаємо тісто на 5 хвилин і приступаємо до формування пиріжків.

Для начинки дрібно ріжемо відварені яйця та змішуємо з іншими інгредієнтами.

Заварне, дріжджове тісто. Підходить для пиріжків, піци та вареників

Пиріжки обсмажуємо на олії до рум’яності.

Заварне, дріжджове тісто. Підходить для пиріжків, піци та вареників

Тісто вам точно сподобатися, пиріжки виходять пишними, м’якими, не вбирають багато олії. Спробуйте зробити піцу з таким тістом, воно чудово підходить.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар