Запіканка з цвітної капусти

Запіканка з цвітної капусти - рецепт Запіканки

Для простого сімейного обіду або вечері готуємо запіканку з цвітної капусти в духовці. З’єднуємо в одній страві овочеві суцвіття з м’ясною складовою, в якості якої беремо ароматні шматочки шинки. Рецепт складається з двох етапів. Спершу недовго відварюємо капусту, обсмажуємо до розм’якшення цибулю. Потім практично готові до вживання продукти складаємо у термостійку форму і запікаємо в молочному середовищі під шаром сирної стружки.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 500 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • сир – 150 г;
  • шинка – 150 г;
  • петрушка – 2-4 гілочки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія (для смаження) – 2-3 ст. ложки.

Для заливки:

  • молоко – 300 мл;
  • яйця – 3 шт .;
  • сіль, перець – за смаком.

Запіканка з цвітної капусти – рецепт з шинкою

Капусту поділяємо на невеликі суцвіття, ретельно промиваємо. Для рецепта потрібно 500 г овочу (приблизно половина качана). Завантажуємо шматочки в киплячу підсолену воду, доводимо рідину до повторного бурління і варимо суцвіття близько 5 хвилин – капуста повинна стати середньої м’якості, що не розварилася. Відкидаємо на друшляк.

Цибулю очищаємо, ріжемо дрібно і викладаємо на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо на помірному вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Не пересушуємо цибулеву нарізку – уникаємо потемніння і сильної зажарки.

До розм’якшеної цибулі додаємо шинку, перемішуємо і тримаємо на вогні протягом хвилини.

Знімаємо сковороду з плити, завантажуємо до обсмаженої суміші кольорову капусту. Розмішуємо компоненти, щоб шматочки шинки і цибулі рівномірно розподілилися в капустяній масі.

Робимо заливку. Яйця з’єднуємо з молоком, злегка солимо, перчимо. Енергійно збовтувати віночком до об’єднання.
Викладаємо капусту з цибулею і шинкою в форму для запікання (в рецепті використовується ємність розміром 25х18 см). Петрушку дрібно січемо і розкидаємо зверху.

Заливаємо компоненти молочною сумішшю. Присипаємо натертою великого розміру стружкою сиром.

Відправляємо майбутню запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин (заливка повинна повністю «схопитися»).

Злегка охолоджуємо, ріжемо на порції і подаємо. Запіканка з кольорової капусти особливо добра гарячою чи теплою. Якщо необхідно, вона швидко розігрівається повторно і не втрачає смакових якостей. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар