Усі пам’ятають сирні запіканки, які давали у дитячому садку. Моя мама завжди готувала ідеальну запіканку, рецептом якої, я з вами поділюся.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 600 г;
- яйця, 3 шт.;
- сіль дрібку;
- цукор, 100 г;
- манна крупа 1 ст.л;
- сметана жирна, 100 г;
- ізюм;
- сметана та яйце для змащування запіканки.
Процес приготування сирної запіканки
Сир вибирайте не сухий, найкращий варіант – жирніший.
Солимо сир і яйця, всипаємо цукор і перемішуємо.
Додаємо манну крупу, вимішуємо.
Додаємо сметану і ізюм, перемішуємо.
Порада: якщо у вас сухий ізюм, пропарте його кип’ятком і потім просушіть паперовими рушниками.
Форму змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою, викладаємо сирну масу.
Перебиваємо сметану 100 г і яйце до однорідності та змащуємо верх майбутньої запіканки.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин.
Пишна і рум’яна, м’яка і ніжна, дуже приємна запіканка вам точно сподобається, і ви часто готуватимете її за цим рецептом.