Запіканка з цвітної капусти з курячим філе

Запіканки

Це досить легка і в той же час ситна страва просто ідеально підійде до вечері. Готується швидко і просто. Запіканка припаде до смаку всім, навіть тим, хто не любить цвітну капусту. І відмінно впишеться в ваше повсякденне меню.

Необхідні продукти:

  • 500 грам курячого філе
  • сіль, перець, сушений часник, сушений імбир, паприка
  • 500 грам цвітної капусти
  • 2 курячих яйця
  • 100 мілілітрів молока
  • 200 грам сметани
  • 5 столових ложок соняшникової олії
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 3 столові ложки борошна
  • 120 грам твердого сиру

Як приготувати запіканку

Куряче філе нарізаємо кубиком і кладемо в миску. Додаємо сіль, сушений імбир, сушений часник, паприку, чорний перець і все перемішуємо.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і нарізаємо більш дрібними шматочками.

У сковорідку кладемо м’ясо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо молоко, сметану, паприку, сіль, перець і все добре перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач, олію і перемішуємо. У готову масу додаємо капусту і все ретельно перемішуємо.

Підготовлене м’ясо перекладаємо в форму для запікання, зверху розкладаємо капусту. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин.

Твердий сир натираємо на тертці.

Дістаємо запіканку і розкладаємо приготовлений сир. Знову ставимо все в духовку і запікаємо до рум’яної скоринки. Готову страву подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар