Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків - відмінний рецепт Запіканки

Існує думка, що кабачки несмачні і придатні лише виступати основою будь-яких страв.

Насправді цей чудовий овоч має своєрідний, тонкий і ніжний смак. Необхідно тільки його розкрити, з’єднавши з пікантним інгредієнтом і додавши свіжу нотку зелені. Пропонуємо приготувати запіканку з кабачків. Саме в такій страві овоч розкриває всі свої смакові якості: стає солодкуватим, відмінно доповнюючи сир. Відкриваємо сезон літніх страв!

Складові

  • Кабачок – 400 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Пшеничне борошно – 150 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Запіканка з кабачків: як правильно приготувати

Кабачок натріть на грубій терці, почекайте поки він добре пустить сік і відіжміть. Так само натріть сир і з’єднайте з кабачком.

Окремо змішайте сметану з содою і дайте постояти 5 хвилин. Потім додайте яйця, борошно і дрібно нарізану зелень, посоліть, поперчіть, добре перемішайте.

З’єднайте суміш з сиром і кабачком. Викладіть масу в форму для запікання, змащену маслом.

Запікайте протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Можете надати запіканці гостроти, видавивши зубчик часнику, а також полити сметаною. Подавайте страву в теплому вигляді і насолоджуйтеся літньою легкістю. Нехай і ваші друзі спробують так приготувати кабачки, діліться з ними рецептом!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар