Смачний обід або вечеря з картоплі і фаршу. Готується відразу і м’ясо, і гарнір. Така страва чудово підійде для обіду і вечері, ваша сім’я буде в захваті. Спробуйте!
Необхідні продукти:
- Картопля – 700 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Сир – 100 гр.
Для фрикадельок:
- Фарш – 400 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Для початку поставимо варити картоплю 700 грам, додаємо чайну ложку солі, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо до готовності.
Поки картопля готується приготуємо фрикадельки.
Подрібнимо цибулину і 2-3 зубчики часнику за допомогою блендера. У миску кладемо фарш будь-який 400 грам, у мене змішана яловичина з куркою, додаємо неповну чайну ложку солі, чорний перець за смаком, додаємо подрібнену цибулю з часником перемішуємо.
Чайною ложкою беремо фарш і робимо фрикадельки. Цибулину порізати кубиками. На сковорідку наливаємо соняшникової олії приблизно 2-3 ст.л.
Кладемо фрикадельки на сковорідку і обсмажуємо з усіх боків. Додаємо цибулю, смажимо до м’якості цибулі. Додаємо гриби будь-які можна свіжі шампіньйони або мариновані, у мене заморожені лісові попередньо відварені 200 грам.
Тушкуємо хвилини 2 і додаємо сметану будь-якої жирності у мене 15% 150 грам. Додаємо трохи солі, чорний перець за смаком перемішуємо, закриваємо кришкою зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо хвилин 5. Знімаємо з вогню.
Картопля зварилася, зливаємо воду, додаємо вершкове масло 30 гр і перетворюємо в пюре, додаємо молоко 100 мл. Сир приблизно 100 грам натремо на грубій терці.
Збираємо запіканку, форму змащуємо олією у мене діаметр форми 26 см.
Кладемо картопляне пюре, розрівнюємо, другим шаром кладемо фрикадельки з грибами, зверху посипаємо тертим сиром, ставимо в розігріту духовку і запікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин, до легкої золотистості сиру. Смачного!