Запіканка з фрикадельками в сметанному заливанні

Запіканки

Смачний обід або вечеря з картоплі і фаршу. Готується відразу і м’ясо, і гарнір. Така страва чудово підійде для обіду і вечері, ваша сім’я буде в захваті. Спробуйте!

Необхідні продукти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сир – 100 гр.

Для фрикадельок:

  • Фарш – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

Для початку поставимо варити картоплю 700 грам, додаємо чайну ложку солі, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо до готовності.

Поки картопля готується приготуємо фрикадельки.

Подрібнимо цибулину і 2-3 зубчики часнику за допомогою блендера. У миску кладемо фарш будь-який 400 грам, у мене змішана яловичина з куркою, додаємо неповну чайну ложку солі, чорний перець за смаком, додаємо подрібнену цибулю з часником перемішуємо.

Чайною ложкою беремо фарш і робимо фрикадельки. Цибулину порізати кубиками. На сковорідку наливаємо соняшникової олії приблизно 2-3 ст.л.

Кладемо фрикадельки на сковорідку і обсмажуємо з усіх боків. Додаємо цибулю, смажимо до м’якості цибулі. Додаємо гриби будь-які можна свіжі шампіньйони або мариновані, у мене заморожені лісові попередньо відварені 200 грам.

Тушкуємо хвилини 2 і додаємо сметану будь-якої жирності у мене 15% 150 грам. Додаємо трохи солі, чорний перець за смаком перемішуємо, закриваємо кришкою зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо хвилин 5. Знімаємо з вогню.

Картопля зварилася, зливаємо воду, додаємо вершкове масло 30 гр і перетворюємо в пюре, додаємо молоко 100 мл. Сир приблизно 100 грам натремо на грубій терці.

Збираємо запіканку, форму змащуємо олією у мене діаметр форми 26 см.

Кладемо картопляне пюре, розрівнюємо, другим шаром кладемо фрикадельки з грибами, зверху посипаємо тертим сиром, ставимо в розігріту духовку і запікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин, до легкої золотистості сиру. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар