Замість пиріжків. Всього одна картопля: пончики на сковороді

Пиріжки

Ніжні та ароматні картопляні пончики можна легко приготувати з доступних продуктів. Основним інгредієнтом виступатиме картопля, яку потрібно відварити. З картопляного тіста можна приготувати як пончики, так і бублики та частування будь-якої форми. Пробуйте щось нове.

Необхідні продукти:

  • 300 гр картоплі;
  • 200 мл картопляного відвару;
  • одна чайну ложку солі;
  • одна чайна ложка цукру;
  • 7 гр швидкодіючих дріжджів;
  • 450 гр борошна;
  • одна столова ложка соняшникової олії;
  • одне яйце;
  • 700 мл соняшникової олії для смаження.

Покроковий процес приготування:

Для початку відваримо 300 гр картоплі. Картопляний відвар злити в окрему тару, він нам ще знадобиться. Дочекаємося остигання до кімнатної температури.

Картоплю потрібно потовкти в пюре і додати одну чайну ложку солі. Розіб’ємо сюди одне яйце. Перемішаємо до однорідного стану.

Додамо цукор та дріжджі. Заллємо теплим картопляним відваром. Перемішаємо.

Поступово додаємо борошно, щоб отримати гарне картопляне тісто.

Глибоку миску змащуємо олією і відправляємо в неї тісто. Накриваємо рушником та чекаємо 30-40 хвилин.

Тісто збільшилося у розмірі, тепер можна приступати до створення випічки. Змащуємо все олією, щоб нічого не липло до рук.

Ділимо на 12 частин, кожній з них надаємо форму кулі. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 7 хвилин.

На сковороду виливаємо 700 мл олії та включаємо невеликий вогонь. Викладаємо їх на відстані один від одного, тому що вони сильно збільшаться у розмірі.

Пончики спливають. Коли нижня сторона добре підрум’яниться, перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку.

Замість пиріжків. Всього одна картопля: пончики на сковороді

Наша випічка готова! Зверху вироби хрумкі, а всередині дуже м’які та смачні. Картопляні пончики – це справжнє диво, яким можна порадувати любителів домашньої кулінарії.

Замість пиріжків. Всього одна картопля: пончики на сковороді

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар