Сьогодні на столі пиріг із сирною заливкою. Цей десерт виходить дуже смачним, особливо його найніжніша верхня частина сиру.
Необхідні продукти:
Для тіста:
- Борошно – 120 г
- Вершкове масло – 30 г
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 60 г
- Розпушувач – чайна ложка без гірки
Для сирної заливки:
- Сир домашній – 300 г
- Цукор – 70 г
- Сметана – 130 г
- Яйце – 1 шт
- Крохмаль – 2 столові ложки
Як приготувати сирний пиріг
У миску вбиваємо яйця та всипаємо цукор. Збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло до рідкої консистенції. Коли воно трохи охолоне, вливаємо його до яєчної маси.
Борошно змішуємо з розпушувачем і невеликими частинами всипаємо в миску. Ретельно перемішуємо до одержання однорідного тіста. Форму для випікання застеляємо папером для випікання або змащуємо маслом. Перекладаємо тісто і розподіляємо по дну рівномірним шаром.
Приступаємо до приготування заливки сиру. Для цього в чашу блендера кладемо сир, цукор, сметану, яйце, крохмаль і подрібнюємо до однорідної маси.
Виливаємо заливку у форму зверху на тісто та відправляємо у розігріту духовку. Готуємо за температури 170 градусів приблизно 40 хвилин. Потім вимикаємо духовку і, не виймаючи, даємо йому трохи охолонути.
Охолоджений пиріг акуратно виймаємо з форми. Заливний сирний пиріг готовий. Можна трохи присипати його цукровою пудрою.