Заливний пиріг на кефірі з капустою. З рідкого тіста: готувати простіше простого

Пироги

Заливні пироги гарні тим, що можна використовувати будь-яку начинку, хоч солодку, хоч солону. Тісто завжди пропікається, виходить м’яким, довго залишається свіжим.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір жирний, 00 г;
  • яйця, 2 шт;
  • борошно, 150 г;
  • олія соняшникова, 70 мл;
  • цукор, сіль і сода по 1 ч.л;
  • капуста, 350 г;
  • яйця варені, 2 шт;
  • зелень і зелена цибуля, сіль і перець.

Процес приготування заливного пирога

Капусту тонко і дрібно шаткуємо і тушкуємо на свій смак протягом 10 хвилин, потім солимо і перчимо, тушкуємо ще 5 хвилин. Охолоджуємо.

Зелень і зелену цибулю беремо по пучку і дрібно ріжемо разом з вареними яйцями.

Змішуємо капусту з зеленню і яйцями, пробуємо на сіль.

Яйця збиваємо вінчиком до однорідності і вливаємо кефір з олією.

У рідку основу всипаємо просіяне борошно частинами з сіллю, цукром і содою. Добре вимішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією.

Виливаємо частина тіста. Викладаємо рівним шаром начинку і заливаємо другою частиною тіста.

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Охолоджуємо трохи, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.

Заливний пиріг на кефірі з капустою. З рідкого тіста: готувати простіше простого

Пиріг дуже смачний в гарячому, теплом і холодному вигляді, можна подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом. Перед тим, як відправити в духовку, можна ще посипати кунжутом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар