Вишневий пиріг кращий за торт

Пироги

Цей пиріг виходить досить великим. Він підійде для чаювання з друзями або до святкового столу. Пиріг чудово виглядає і думаю мало хто засмутитися, якщо ви приготуєте його замість торта.

Необхідні продукти:

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 200 г цукру + 1 столова ложка
  • 200 грам вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 2 столові ложки сметани
  • 500 грам вишні
  • 200 мілілітрів води
  • 10 грам желатину
  • 300 грам сметани
  • 1 столова ложка загусника сметани
  • 3 столові ложки цукрової пудри

Як приготувати вишневий пиріг

1. У миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. Потім додаємо цукор (1 ст.л.) і беремо вершкове масло. Перетираємо його з масою до стану крихти.

2. Додаємо в масу куряче яйце та сметану. Все перемішуємо і збираємо в грудку. Готове тісто перекладаємо у пакет.

3. У каструлю кладемо вишню, додаємо воду, цукор і все перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Коли цукор розчиниться, температуру знижуємо та додаємо желатин. Все перемішуємо. Варимо 3 хвилини та знімаємо з вогню.

4. Беремо форму для запікання та застеляємо харчовою плівкою. Виливаємо в неї вишню та розподіляємо. Залишаємо до застигання.

5. Беремо таку ж за розмірами форму. Застеляємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розрівнюємо та формуємо дно. Ставимо в духовку і випікаємо протягом 12-15 хвилин за температури 180 градусів.

6. У сметану додаємо цукрову пудру та загусник. Все добре перемішуємо. Готовий крем перекладаємо на желе та розрівнюємо.

7. Дістаємо корж і залишаємо остигати до теплого стану. Потім кладемо його зверху на сметанний шар і руками трохи притискаємо. Зверху затягуємо плівкою і прибираємо в холодильник до повного застигання, краще на всю ніч.

8. Готовий пиріг дістаємо з форми та подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар