Випічка виходить з першого разу! Пиріжки з сливами: швидке тісто «Водолаз»

Пиріжки

М’які і ароматні, дуже пишні пиріжки, можна робити з різними начинками, не тільки з ягідними або фруктовими. Тісто добре тримає форму і не розривається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі, 20 г;
  • молоко тепле, 200 мл;
  • цукор, 75 г;
  • яйця, 2 шт;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове 40 г;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • сіль, 0.5 ч.л;
  • борошно, близько 600 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • сливи без кісточок, 400 г;
  • цукор, 150 г;
  • крохмаль, 15 г.

Процес приготування пиріжків з сливами

У теплому молоці розводимо дріжджі з невеликою кількістю цукру.

Коли маса заграє, всипаємо сіль, частинами додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.

Порада: багато борошна не всипати, щоб не забити масу і не зробити пиріжки не пропеченими.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Стіл змащуємо олією і вимішуємо тісто, ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки.

Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Формуємо пиріжки з начинкою. Сливу розрізаємо на дольки і змішуємо з крохмалем, щоб вона не сильно текла при випіканні.

Викладаємо пиріжки на деко, змащене олією або накритий пергаментом. Накриваємо пиріжки рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Змащуємо пиріжки збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Випічка виходить з першого разу! Пиріжки з сливами: швидке тісто «Водолаз»

Пиріжки виходять дуже м’якими, повітряними, свіжими протягом декількох днів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар