Ви ще такого не пробували. Готую за допомогою ножа: м’які та ніжні булочки

Пиріжки

Дивно м’яке та ніжне листкове тісто, яке чудово поєднується з різними начинками. Можна просто спекти листкові булочки з цукром і вийдуть солодкі плюшки.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле та вода тепла по 200 мл;
  • олія соняшникова, 125 мл;
  • дріжджі сухі, 1 пакетик;
  • цукор та масло вершкове по 1 ст.л;
  • сіль, 1 ч. л;
  • яйця, 2 шт.;
  • борошно, близько 5.5 склянки.

Процес приготування булочків

У суміші молока та води, теплих, розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо до однорідності.

Вливаємо олію, додаємо яйце, перемішуємо.

Додаємо сіль, перемішуємо і частинами вводимо просіяне борошно, вимішуємо м’яке і піддатливе тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто і ділимо на 12 частин, скачуємо в колобки.

Робимо невеликі коржики, гострим ножем на поверхні створюємо сіточку і формуємо у вигляді круасанів.

Ви ще такого не пробували. Готую за допомогою ножа: м'які та ніжні булочки

Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.

Ви ще такого не пробували. Готую за допомогою ножа: м'які та ніжні булочки

Випікаємо при 190 градусах до рум’яності, близько 20-30 хвилин.

Ви ще такого не пробували. Готую за допомогою ножа: м'які та ніжні булочки

Булочки листкові виходять дуже пишними, повітряними, добре пропеченими. У таке тісто ви можете зробити будь-яку начинку, наприклад сосиски або шинку з сиром, мак з медом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар