Дивно м’яке та ніжне листкове тісто, яке чудово поєднується з різними начинками. Можна просто спекти листкові булочки з цукром і вийдуть солодкі плюшки.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле та вода тепла по 200 мл;
- олія соняшникова, 125 мл;
- дріжджі сухі, 1 пакетик;
- цукор та масло вершкове по 1 ст.л;
- сіль, 1 ч. л;
- яйця, 2 шт.;
- борошно, близько 5.5 склянки.
Процес приготування булочків
У суміші молока та води, теплих, розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо до однорідності.
Вливаємо олію, додаємо яйце, перемішуємо.
Додаємо сіль, перемішуємо і частинами вводимо просіяне борошно, вимішуємо м’яке і піддатливе тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто і ділимо на 12 частин, скачуємо в колобки.
Робимо невеликі коржики, гострим ножем на поверхні створюємо сіточку і формуємо у вигляді круасанів.
Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо при 190 градусах до рум’яності, близько 20-30 хвилин.
Булочки листкові виходять дуже пишними, повітряними, добре пропеченими. У таке тісто ви можете зробити будь-яку начинку, наприклад сосиски або шинку з сиром, мак з медом.