Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом пиріжків на заварному тісті. Днями побачила рецепт в інтернеті і відразу вирішила випробувати таке тісто для пиріжків. Рецепт мене настільки здивував, що я вирішила поділитися рецептом з Вами. Пиріжки дійсно виходять м’які, пишні, які не черствіють на наступний день (залишаються м’якими, як ніби їх щойно зняли зі сковорідки).
А великим подивом для мене стало те, що тісто дійсно піднімається за 5 хвилин, але ж весь секрет і є в крутому кип’ятку.
Начинка підійде будь-яка, я сьогодні пропоную приготувати з ліверною начинкою.
Необхідні продукти:
Для заварної основи:
- Борошно – 3 ст.л. (З гіркою)
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Олія соняшникова -3 ст.л.
- Вода кип’яток – 250 мл
Для замісу тіста:
- Дріжджі сирі – 25 гр (або сухі 11 гр)
- Вода тепла – 250 мл
- Борошно – 550-600 гр
Для ліверної начинки:
- Печінка куряча – 200 гр.
- Серце куряче – 200 гр.
- Шлунки курячі – 200 гр.
- Цибуля – 3 цибулини,
- Сіль – 1/2 ч.л,
- Перець – за смаком
Як приготувати пишні пиріжки
Відміряємо 3 ст.л. борошна з гіркою, додамо до борошна, сіль, цукор і олію.
Тепер вливаємо кип’яток (тільки що закипіла вода).
І інтенсивно перемішуємо вінчиком, повинна вийти однорідна, гладка маса. Залишимо її остигати до кімнатної температури.
Тепер розведемо сирі дріжджі в теплій воді.
І вливаємо воду з дріжджами в теплу заварну основу.
Перемішуємо і поступово починаємо додавати борошно.
Замішуємо тісто, в кінці замісу, я руки змащую олією і продовжую вимішувати (так тісто не буде липнути до рук).
Тісто вже готове до випічки, але я його закриваю кришкою і залишаю на 5-10 хвилин в теплому місці. За цей час тісто збільшується в об’ємі в 2 рази, чому я дуже завжди радію і дивуюся (зазвичай у мене тісто підходить 1-15 години).
Начинка у мене ліверна, готую так. Сиру курячу печінку, сердечка і шлунки пропускаю через м’ясорубку з великою решіткою.
Додаємо сіль, чорний перець. Тепер тушу масу на сковорідці приблизно 20 хвилин.
Як лівер буде готовий я додаю сиру цибулю подрібнену блендером (консистенція як пюре, я додаю пару столових ложок води, щоб домогтися потрібної консистенції).
Перемішую і відразу знімаю з вогню, начинка готова. Ось так вона виглядає.
Переходимо до формування пиріжків.
Тісто я ділю на 28 частин вагою по 50 грам, роблю коржики, кладу начинку, защипую краї.
Смажу на сковорідці на олії, з двох сторін до золотистого кольору. Смачного!