Відмінний яблучний пиріг «Домашній»

яблучний пиріг «Домашній», рецепт приготування Пироги

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної випічки для сімейного чаювання.

Яблучні пироги люблять в кожній родині. Вони завжди виходять дуже ароматними, повітряними і мега смачними. Пропонуємо вам спробувати ще один цікавий варіант, від якого всі ваші домочадці будуть в захваті. Смак цього пишного пирога підкорить всіх. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • 300 гр сметани
  • 3 яйця
  • 200 гр цукрового піску
  • 250 гр борошна
  • 2 яблука
  • 100 гр родзинок
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • панірувальні сухарі

Для посипання

  • 20 гр вершкового масла
  • 3-4 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки цукрового піску

Покроковий процес приготування пирога «Домашній»

В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо в пишну піну.

Потім, не зупиняючись в цьому процесі, додаємо сметану і розтоплене вершкове масло.

Після чого сипем ванілін, розпушувач і борошно. Добре все перемішуємо.

Тепер очищаємо яблука від шкірки і вирізаємо серцевини. М’якоть нарізаємо скибочками.

Замочуємо родзинки. Після закінчення потрібного часу обсушуємо їх.

Потім беремо форму для випічки і змащуємо її олією. Присипаємо панірувальними сухарями.

Вливаємо половину тіста і укладаємо яблучні скибочки. Після чого в довільному порядку розміщуємо родзинки.

Накриваємо все другою частиною тіста і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Тепер беремося за приготування посипання. Для цього в окрему ємність відправляємо масло і борошно. Розтираємо в крихту і додаємо цукровий пісок. Добре все знову перемішуємо.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий пиріг і посипаємо його підготовленою посипкою. Повертаємо в духовку ще на 20 хвилин.

Потім витягуємо з форми і охолоджуємо.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар