Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної випічки для сімейного чаювання.
Яблучні пироги люблять в кожній родині. Вони завжди виходять дуже ароматними, повітряними і мега смачними. Пропонуємо вам спробувати ще один цікавий варіант, від якого всі ваші домочадці будуть в захваті. Смак цього пишного пирога підкорить всіх. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 300 гр сметани
- 3 яйця
- 200 гр цукрового піску
- 250 гр борошна
- 2 яблука
- 100 гр родзинок
- 50 гр вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 пакетик ванільного цукру
- панірувальні сухарі
Для посипання
- 20 гр вершкового масла
- 3-4 столові ложки борошна
- 3 столові ложки цукрового піску
Покроковий процес приготування пирога «Домашній»
В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо в пишну піну.
Потім, не зупиняючись в цьому процесі, додаємо сметану і розтоплене вершкове масло.
Після чого сипем ванілін, розпушувач і борошно. Добре все перемішуємо.
Тепер очищаємо яблука від шкірки і вирізаємо серцевини. М’якоть нарізаємо скибочками.
Замочуємо родзинки. Після закінчення потрібного часу обсушуємо їх.
Потім беремо форму для випічки і змащуємо її олією. Присипаємо панірувальними сухарями.
Вливаємо половину тіста і укладаємо яблучні скибочки. Після чого в довільному порядку розміщуємо родзинки.
Накриваємо все другою частиною тіста і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Тепер беремося за приготування посипання. Для цього в окрему ємність відправляємо масло і борошно. Розтираємо в крихту і додаємо цукровий пісок. Добре все знову перемішуємо.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий пиріг і посипаємо його підготовленою посипкою. Повертаємо в духовку ще на 20 хвилин.
Потім витягуємо з форми і охолоджуємо.