Величезний десерт, який тане в роті! Сирний пиріг

Пироги

Пиріг, приготовлений за цим рецептом, виходить дуже великим і смачним! Особливо його оцінять любителі сиру. Такий десерт стане чудовим доповненням до кави або чаю.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Вершкове масло – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир домашній – 700 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2-3 ст. л.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування пирога з сиром:

Розбиваємо в миску 2 яйця, додаємо ванільний і звичайний цукор, ретельно збиваємо віночком. Додаємо сметану, перемішуємо. У нову ємність висипаємо борошно, натираємо заморожене вершкове масло, з’єднуємо інгредієнти руками.

Далі, у середині сухої маси робимо поглиблення, виливаємо сметанну суміш, додаємо розпушувач, сіль і перемішуємо лопаткою.

Замішуємо тісто протягом 5 хвилин, після чого розділяємо його на 2 частини, обертаємо кожну в харчову плівку та одну ставимо в морозилку.

Беремо миску, викладаємо сир, додаємо звичайний та ванільний цукор, яйця, кукурудзяний крохмаль, сметану та збиваємо інгредієнти занурювальним блендером.

Тепер можна заправляти пиріг начинкою.

На обсипаний борошном стіл викладаємо частину тіста і розкачуємо його завтовшки приблизно 1 см., після чого перекладаємо його в форму для запікання. Акуратно приклеюємо краї тіста до бортиків і виливаємо начинку. Потім дістаємо другу частину тіста з морозилки і натираємо його зверху рівномірно на тертці. Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту духовку до 180 С на 45-50 хвилин.

Величезний десерт, який тане в роті! Сирний пиріг

Пиріг готовий! Він виходить дуже смачним і ніжним завдяки сиру. Можете звати рідних та близьких до столу, запевняємо, їм сподобається. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар