Варшавський яблучний пиріг

Пироги

Це дуже простий і швидкий рецепт пирога з яблучною начинкою. Здоба виходить м’якою, повітряною і зовсім не залишає зайві сантиметри на вашій талії. Яблучна начинка не буде розтікатися, додасть пирогу особливого смаку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • яблука – 1 кг;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 0.5-1 склянка;
  • ванільний цукор – 1 ч.л;
  • кориця мелена – 1 ч.л;
  • розпушувач – 2 ч.л;
  • горіхи волоські – 80 г;
  • олія соняшникова рафінована – 100 г.

Борошно, цукор і манну крупу змішуємо, додаємо ванільний цукор і мелену корицю, перемішуємо.

Яблука промиваємо, просушуємо і натираємо на грубій терці.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, насипаємо на дно суху суміш, 1/3 всього об’єму, викладаємо третину яблучної начинки, вирівнюємо. Повторюємо процес: спочатку суха суміш, потім яблучна начинка. Повторюємо ще раз.

Все добре розрівнюємо і виливаємо соняшникову олію, зверху присипаємо подрібненими горіхами.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг 40 – 45 хвилин. Готовий пиріг трохи охолоджуємо і подаємо до чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар