Це дуже простий і швидкий рецепт пирога з яблучною начинкою. Здоба виходить м’якою, повітряною і зовсім не залишає зайві сантиметри на вашій талії. Яблучна начинка не буде розтікатися, додасть пирогу особливого смаку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- яблука – 1 кг;
- манна крупа – 1 склянка;
- цукор – 0.5-1 склянка;
- ванільний цукор – 1 ч.л;
- кориця мелена – 1 ч.л;
- розпушувач – 2 ч.л;
- горіхи волоські – 80 г;
- олія соняшникова рафінована – 100 г.
Борошно, цукор і манну крупу змішуємо, додаємо ванільний цукор і мелену корицю, перемішуємо.
Яблука промиваємо, просушуємо і натираємо на грубій терці.
Форму для випічки застеляємо пергаментом, насипаємо на дно суху суміш, 1/3 всього об’єму, викладаємо третину яблучної начинки, вирівнюємо. Повторюємо процес: спочатку суха суміш, потім яблучна начинка. Повторюємо ще раз.
Все добре розрівнюємо і виливаємо соняшникову олію, зверху присипаємо подрібненими горіхами.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг 40 – 45 хвилин. Готовий пиріг трохи охолоджуємо і подаємо до чаю.