Старий, перевірений роками рецепт консервації помідорів зі стандартним набором спецій. Заготівля завжди виходить вдалою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори;
- цибуля;
- петрушка;
- листя вишні і смородини;
- кріп парасольки;
- перець горошком;
- лист лавровий;
- часник.
Для приготування маринаду необхідно:
- сіль, 1 стюл;
- цукор, 3 ст.л;
- оцет 9%, 50 г;
- вода, 1 л.
Процес приготування
Помідори і спеції беріть в будь-якому вигляді, як це ви робите для консервації огірків і помідорів.
Добре промиваємо продукти, зелень обдаємо кип’ятком.
Не забуваємо стерилізувати банки і кришки. Цибулю ріжемо великими шматками.
На дно банок укладаємо часточки часнику і цибулі, зелені і приправи. Щільно кладемо помідори.
Кип’ятимо воду і заливаємо в банки, накриваємо їх кришками і залишаємо на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль, цукор. Після закипання вливаємо оцет, варимо 1 хвилину і заливаємо в банки.
Порада: воду спочатку зливайте в мірну ємність, щоб потім додавати правильні кількості солі, цукру і оцту.
Заливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Дуже смачний і простий по суті рецепт, нічого зайвого і ніяких зайвих спецій і приправ.