Універсальне тісто для будь-якої начинки. Чудо пиріжки: рецепт на кефірі без дріжджів

Пиріжки

Ці пиріжки можна назвати чудовими, адже вони робляться з універсального тіста, яке підходить як для солодкої, так і для солоної начинки.

Складові:

  • кефір 500 г;
  • цукор одна столова ложка;
  • сіль одна чайна ложка;
  • олія соняшникова 4 столові ложки;
  • харчова сода 1/2 чайної ложки;
  • борошно 700 гр;
  • олія соняшникова для смаження 700 мл.

Інгредієнти для начинки:

  • кисла капуста;
  • одна цибулина.

Приготування:

Візьмемо цибулину і наріжемо її півкільцями. Обсмажити на сковороді з олією. Чекаємо на появу золотистої скоринки, а потім додаємо кислу капусту.

У глибоку тарілку виливаємо кефір кімнатної температури та додаємо половину чайної ложки харчової соди. Залишаємо на якийсь час.

Поки займемося просіюванням борошна. Кефір трохи здувся, настав час додавати в суміш столову ложку цукру і чайну ложку солі. Перемішуємо. Вливаємо 2 столові ложки олії.

З’єднуємо сухі та вологі інгредієнти. Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має бути трохи м’яким і липнути до рук. На замішування потрібно близько 5 хвилин.

Робимо одну велику грудку і залишаємо її на 10 хвилин.

Замість борошна використовуватимемо соняшникову олію. Формуємо кульки.

Кожна куля – це окремий пиріжок. Усього заготовок вийшло 16 шт. по 70 гр.

Використовувати качалку не потрібно, робимо коржики приплескуючи руками. Ложкою викладаємо начинку і заліплюємо краї, формуючи пиріжок. Тісто м’яке, з ним зручно працювати.

На розігріту з олією сковорідку викладаємо пиріжки швом донизу. Потім перевертаємо. Смажимо на середньому вогні.

Після готовності викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб стікла зайва олія.

Універсальне тісто для будь-якої начинки. Чудо пиріжки: рецепт на кефірі без дріжджів

Пиріжки м’які та хрусткі, тісто пористе та смачне. Начинка може бути абсолютно будь-якою, все спирається лише на ваш смак та натхнення. Смачного.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар