Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Пиріжки

Не всі люблять багато тіста в пиріжках і саме для таких господинь цей простий та смачний рецепт.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 160 мл;
  • борошно, 300 г;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • оцет столовий, 2 ст.л;
  • сіль дрібка.

Для приготування начинки необхідно:

  • морква, 2 шт.;
  • цибуля, 4 шт;
  • сіль та спеції, зелень.

Процес приготування пиріжків

З цього обсягу продуктів у вас вийде 12 штук пиріжків.

Воду кімнатної температури змішуємо з оцтом і олією, сіллю.

Завдяки оцту тісто буде дуже еластичним, добре тримає форму, не розривається!

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо гладке і м’яке тісто. Борошна не пересипайте, використовуйте тільки ту кількість, яка вказана у рецепті.

Накриваємо тісто та залишаємо на 30 хвилин.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Овочі подрібнюємо і тушкуємо, солимо і перчимо, змішуємо із зеленню. Остуджуємо.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Ділимо тісто на 3 рівні частини.

Розкачуємо кожну частину у великий тонкий лист. Змащуємо його олією.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Розрізаємо пласт тіста на прямокутники по 10 см, викладаючи начинку та згортаючи пиріжок у вигляді трикутника. (З листа виходить 4 смужки).

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Обсмажуємо на сковороді до рум’яності.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Найтонше тісто для пиріжків із соковитою та корисною овочевою начинкою, просто відмінний результат.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Змінюйте начинки і щоразу у вас будуть різні пиріжки.

Тісто прозоре та тонке як папір. Готую пиріжки з будь-якою начинкою

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар