Не всі люблять багато тіста в пиріжках і саме для таких господинь цей простий та смачний рецепт.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вода, 160 мл;
- борошно, 300 г;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- оцет столовий, 2 ст.л;
- сіль дрібка.
Для приготування начинки необхідно:
- морква, 2 шт.;
- цибуля, 4 шт;
- сіль та спеції, зелень.
Процес приготування пиріжків
З цього обсягу продуктів у вас вийде 12 штук пиріжків.
Воду кімнатної температури змішуємо з оцтом і олією, сіллю.
Завдяки оцту тісто буде дуже еластичним, добре тримає форму, не розривається!
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо гладке і м’яке тісто. Борошна не пересипайте, використовуйте тільки ту кількість, яка вказана у рецепті.
Накриваємо тісто та залишаємо на 30 хвилин.
Овочі подрібнюємо і тушкуємо, солимо і перчимо, змішуємо із зеленню. Остуджуємо.
Ділимо тісто на 3 рівні частини.
Розкачуємо кожну частину у великий тонкий лист. Змащуємо його олією.
Розрізаємо пласт тіста на прямокутники по 10 см, викладаючи начинку та згортаючи пиріжок у вигляді трикутника. (З листа виходить 4 смужки).
Обсмажуємо на сковороді до рум’яності.
Найтонше тісто для пиріжків із соковитою та корисною овочевою начинкою, просто відмінний результат.
Змінюйте начинки і щоразу у вас будуть різні пиріжки.