Сьогодні пропоную вашій увазі прекрасний рецепт тіста для пиріжків. Це тісто готується швидко і легко. У ньому немає дріжджів, і для його замісу потрібно мінімум зусиль.
Тісто м’яке, пишне і підійде як для солодких, так і не солодких начинок.
Інгредієнти для приготування тіста:
- Борошно пшеничне – 600 г.
- Кефір 2,5% жирності – 300 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Це тісто не любить багато борошна, тому не варто відразу додавати все борошно, залиште 15-20 г. Якщо буде сильно липнути, то додасте потроху.
Яйця добре перемішати до однорідної консистенції.
З’єднати яйця, кефір, рослинне олію, цукор, сіль.
У борошно додати соду і добре перемішати. Борошно просіяти.
Додати 3/4 кількості всього борошно, розмішати з допомогою дерев’яної лопатки. Потім поступово внести решту борошна.
Тісто викласти на стіл і вимісити до однорідності. Довго вимішувати не варто, тісто і без замісу прекрасно виходить.
Готове тісто скачати в кулю, злегка обмазати соняшниковою олію, накрити і дати йому відпочити 15 хвилин.
Розрізати на шматочки, у мене вийшло 16 шт. Скачати в кульки і відразу ж починати ліпити пиріжки. Не потрібно чекати вистоювання.
Пиріжки я зробила з капустою. Начинки приготувала багато, щоб вистачало на два рази. Частину начинки використовувала для цих пиріжків, а частину заморозила. Наступного разу мені залишиться тільки дістати і розморозити.
Капусту нашаткувати, посолити, пом’яти, якщо вийде сік віджати. Обсмажити на вершковому маслі, додати сметану і тушкувати до потрібного вам стану. Я люблю, коли капуста злегка тверда, тому я готувала начинку буквально 15 хвилин.
Перед випічкою пиріжки змастити міцним чаєм.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 12-15 хвилин. Смачного!