Тертий пиріг з вишнею

Пироги

Цей пиріг виходить досить гарний. Терте пісочне тісто виглядає зверху, як кучері. Готується такий пиріг досить просто. В основі ніжне і пісочне тісто. А начинка – вишнева, злегка кисленька. Завдяки їй пиріг виходить не нудотно солодкий і відмінно підійде для сімейного чаювання.

Необхідні продукти:

  • 350 грам пшеничного борошна
  • 120 мілілітрів води
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 100 грам цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грам ванільного цукру

Для начинки

  • 500 грам вишні без кісточки
  • 50 грам крохмалю
  • 70 грам цукру

Як приготувати пиріг з вишнею

У миску вливаємо воду, додаємо цукор, олію і ванільний цукор. Все перемішуємо ложкою, потім додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все знову перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Відрізаємо 1\3 частина тіста, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку.

Частину, що залишилася тіста кладемо в форму, розподіляємо і формуємо дно і бортики.

Вишню кладемо в миску, додаємо цукор і крохмаль. Отриману начинку викладаємо на тісто і розподіляємо. Одержаний шматочок тіста натираємо на тертці зверху на начинку. Якщо він не встиг застигнути, то просто відриваємо від нього шматочки і розкладаємо зверху.

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар