Пиріг добрий тим, що завжди вдало виходить: тісто просте та універсальне, відмінно пропікається з будь-якою начинкою, навіть із сирною.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- борошно, 400 г;
- цукор, 80 г;
- вершкове масло, 180 г;
- ванілін, сіль дрібка;
- розпушувач, 10 г;
- сир домашній, 720 г;
- цукор, е30 г;
- сметана, 200 г;
- яйця, 4 шт.;
- крохмаль, 60 г.
Процес приготування сирного пирога
Перебиваємо яйця з дрібкою солі, потім всипаємо цукор та ванілін.
Додаємо розм’якшене вершкове масло та перебиваємо масу віночком.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто.
Ріжемо тісто на дві частини, пакуємо в пакети і частину кладемо в морозильну камеру, а другу – в холодильник на 30 хвилин.
Сир змішуємо з крохмалем і цукром, яйцями, сметаною та перебиваємо блендером.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто з холодильника, розподіляємо та формуємо бортики.
Викладаємо начинку і зверху натираємо другу частину тіста на тертці.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.
Тертий пиріг виходить ніжним, м’яким, пишним. А якщо до сиру ще додати цитрусову цедру, вийде справжнє святкове диво.