Таке овочеве асорті з помідорів, капусти і солодкого перцю, виходить завжди відмінно і закуска у вас буде, те що треба.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста;
- помідори;
- цибуля, морква і солодкий перець по 1 шт;
- листя або корінь хрону;
- кріп;
- перець духмяний по 3 шт в банку;
- перець горошком по 5 шт в банку;
- лавровий лист по 1шт в банку.
Для приготування маринаду необхідно:
- вода, 1.5 л;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9%, 3 ст.л.
Процес приготування
Важливо: Маринад розраховуйте самі, виходячи з даних пропорцій на 1.5 л води.
Капусту шаткуємо, помідори добре промиваємо.
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву і солодкий перець – соломкою.
У стерилізовані банки укладаємо спеції, лавровий лист, листя хрону або корінь, кріп – зелень або парасольки на ваш смак.
Кожен помідор проколюємо біля плодоніжки і укладаємо шар в банку.
Овочі перемішуємо – капусту, перець і цибулю, моркву і укладаємо шар в банку.
Таким чином чергуємо – помідори і салат і заповнюємо всю банку.
Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і кип’ятимо 4 хвилини. Вливаємо оцет, перемішуємо і кип’ятимо ще 1 хвилину.
Заливаємо банки маринадом, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або при кімнатній температурі.