Смажені пиріжки на кефірному тісті з класичною картопляною начинкою. Пиріжки виходять пишними, з приємною текстурою та ситною, дуже апетитною начинкою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 250 мл;
- яйце, 1 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 30 мл;
- борошно, близько 400 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- картопля відварена, 4 шт;
- цибуля обсмажена, 1 шт;
- сіль, перець, спеції, ароматні трави та зелень.
Процес приготування пиріжків на кефірному тісті
Для начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре зі шматочком вершкового масла, обсмаженою цибулею, ароматними травами та свіжим кропом.
Для тіста всі продукти мають бути однакової температури.
Кефір змішуємо із сіллю та яйцем, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вливаємо олію.
Борошно вводимо частинами, щоб не засипати масу борошном і перетворити її на дуже щільне тісто.
Накриваємо тісто та залишаємо його на 10 хвилин.
Тісто ділимо на порційні колобки і розкачуємо їх у коржики. Можна формувати класичні пиріжки або робити трикутні, защипуючи краї з різних боків та у вигляді трикутника.
Обсмажуємо на олії до рум’яності з двох сторін.
Пиріжки виходять м’якими, пишними, дуже апетитними, можна подавати зі сметаною.