Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Пиріжки

Ніжне листкове тісто, соковита, ароматна начинка – це ідеальна самса, яку ви зможете зробити за допомогою цього рецепту. Така закуска чудово доповнює обід чи вечерю.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вода та молоко по 150 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, 0,5 ч.л;
  • борошно, близько 600 г;
  • масло вершкове розтоплене, 200 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш яловичий або з іншого м’яса, 350 г;
  • сало за бажанням, 100 г;
  • картопля, 3 шт;
  • цибуля, 4 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування самси

Тепле молоко змішуємо з теплою водою та сіллю, розбиваємо яйце і перемішуємо.

Борошно просіюємо і вводимо частинами, вимішуємо м’яке тісто. Борошна всипайте стільки, скільки візьме тісто.

Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.

Масло вершкове розтоплюємо та остуджуємо.

Тісто ділимо на 2 частини та скачуємо колобки.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо не надто тонкі пласти тіста.

Змащуємо розтопленим вершковим маслом та складаємо пласти один на одного.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Скачуємо в один пласт, складаємо його кілька разів так, щоб вийшла смужка, яку ріжемо порційними шматочками – виходять шаруваті шматочки тіста. Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Фарш змішуємо з дрібно різаною цибулею, картоплею, салом, заправляємо будь-якими спеціями та сіллю за смаком.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Розкачуємо кожен шматочок у тонкий коржик, викладаємо начинку і згортаємо конвертик.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо самсу. Змащуємо збитим яйцем.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Випікаємо при 200 градусах близько 30-35 хвилин.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

На виході у вас має вийде 21 штука смачної, соковитої, ніжної та м’якої, з ароматною скоринкою самси. Готуйте із задоволенням.

Смакота з фаршу та картоплі. Готую без метушні на вечерю чи обід

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар