Пиріг виходить настільки повітряним і ніжним, що мої гості навіть уявити собі не вірили, що в його основі лаваш. За бажанням ви можете додавати до яблук корицю і горіхи, будь-які наповнювачі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- лаваш – 1 шт;
- яблука – 800 г;
- цукор – 60 г;
- масло вершкове – 50 г;
- яйця – 4 шт;
- сметана – 200 г;
- пудра цукрова – 50 г;
- ванілін за смаком.
Яблучний пиріг: процес приготування
Лаваш беріть вірменський або той, який знайдете в магазині.
Яблука беріть будь-які на свій смак, очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими часточками або шматочками.
Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, всипаємо цукор, перемішуємо до розчинення і всипаємо яблучні дольки. Мішаємо і тушкуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні, поки маса не розм’якшиться, але злегка.
Для заливки збиваємо вінчиком яйця, змішуємо зі сметаною, ваніліном, пудрою до однорідності.
Лаваш ріжемо на 2 частини і кожну на 4 частини.
Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо пару-трійку частин лаваша таким чином, щоб вони закрили дно і сформували бортики.
Кладемо начинку і накриваємо пиріг іншими частинами лаваша, заправляючи їх всередину. Заливаємо заливкою.
Випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах, але дивіться по своїй духовці.
Яблучну начинку ви можете замінити на будь-які фрукти і ягоди, сухофрукти та інші продукти.