Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Пироги

Пиріг виходить настільки повітряним і ніжним, що мої гості навіть уявити собі не вірили, що в його основі лаваш. За бажанням ви можете додавати до яблук корицю і горіхи, будь-які наповнювачі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • лаваш – 1 шт;
  • яблука – 800 г;
  • цукор – 60 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • яйця – 4 шт;
  • сметана – 200 г;
  • пудра цукрова – 50 г;
  • ванілін за смаком.

Яблучний пиріг: процес приготування

Лаваш беріть вірменський або той, який знайдете в магазині.

Яблука беріть будь-які на свій смак, очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими часточками або шматочками.

Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, всипаємо цукор, перемішуємо до розчинення і всипаємо яблучні дольки. Мішаємо і тушкуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні, поки маса не розм’якшиться, але злегка.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Для заливки збиваємо вінчиком яйця, змішуємо зі сметаною, ваніліном, пудрою до однорідності.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Лаваш ріжемо на 2 частини і кожну на 4 частини.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо пару-трійку частин лаваша таким чином, щоб вони закрили дно і сформували бортики.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Кладемо начинку і накриваємо пиріг іншими частинами лаваша, заправляючи їх всередину. Заливаємо заливкою.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах, але дивіться по своїй духовці.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Яблучну начинку ви можете замінити на будь-які фрукти і ягоди, сухофрукти та інші продукти.

Смак як у справжнього штруделя! Яблучний пиріг з тонкого лаваша, і зовсім небагато калорій

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар