Пиріг з грибами готується дуже просто. Він прекрасно підійде для щоденного меню і обов’язково сподобається вашим родичам. Тісто готується дуже просто, а від грибів буде залежати наскільки ароматною буде начинка. Самі насичені гриби – білі, а й гливи або шампіньйони теж дадуть приголомшливий аромат.
Необхідні продукти
Для начинки
- 300 грам грибів
- 1 цибулина
- сіль перець
- рослинна олія
Для тіста
- 300 мілілітрів йогурту
- 200 грам борошна
- 3 курячих яйця
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 чайна ложка оцту
- пів чайної ложки соди
- пів чайної ложки солі
- кунжут
Покроковий процес приготування пирога з грибами
Гриби нарізаємо пластинками. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
На суху сковороду кладемо гриби і смажимо до випаровування рідини. Потім додаємо рослинну олію і цибулю. Обсмажуємо до золотистості цибулю, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо.
У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і трохи збиваємо міксером. Вливаємо йогурт і ще раз перемішуємо. Туди ж вливаємо олію і перемішуємо.
Соду гасимо оцтом і додаємо в тісто, перемішуємо. Потім всипаємо борошно і ще раз перемішуємо.
Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
У підготовлену форму виливаємо половину приготованого тіста і розподіляємо. Зверху розкладаємо начинку і заливаємо рештою тіста.
Пиріг присипаємо кунжутом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. А потім даємо пирогу трохи охолонути і подаємо до столу.