Смачний пиріг з грибами

Смачний пиріг з грибами, рецепт приготування Пироги

Пиріг з грибами готується дуже просто. Він прекрасно підійде для щоденного меню і обов’язково сподобається вашим родичам. Тісто готується дуже просто, а від грибів буде залежати наскільки ароматною буде начинка. Самі насичені гриби – білі, а й гливи або шампіньйони теж дадуть приголомшливий аромат.

Необхідні продукти

Для начинки

  • 300 грам грибів
  • 1 цибулина
  • сіль перець
  • рослинна олія

Для тіста

  • 300 мілілітрів йогурту
  • 200 грам борошна
  • 3 курячих яйця
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка оцту
  • пів чайної ложки соди
  • пів чайної ложки солі
  • кунжут

Покроковий процес приготування пирога з грибами

Гриби нарізаємо пластинками. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.

На суху сковороду кладемо гриби і смажимо до випаровування рідини. Потім додаємо рослинну олію і цибулю. Обсмажуємо до золотистості цибулю, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо.

У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і трохи збиваємо міксером. Вливаємо йогурт і ще раз перемішуємо. Туди ж вливаємо олію і перемішуємо.

Соду гасимо оцтом і додаємо в тісто, перемішуємо. Потім всипаємо борошно і ще раз перемішуємо.

Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.

У підготовлену форму виливаємо половину приготованого тіста і розподіляємо. Зверху розкладаємо начинку і заливаємо рештою тіста.

Пиріг присипаємо кунжутом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. А потім даємо пирогу трохи охолонути і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар