Смачний пиріг «П’ятихвилинка» до чаю

Пиріг «П'ятихвилинка» - рецепт приготування Пироги

Дуже простий рецепт смачного пирога з різними кремами, джемом або варенням на ваш смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 1 стакан;
  • вершкове масло або маргарин розм’якшені – 100 г;
  • сметана – 1\2 склянки;
  • згущене молоко – 1\2 банки;
  • сода – 1 ч.л або розпушувач – 2 ч.л;
  • оцет 9% – 1 ч.л;
  • борошно – 1.5 склянки.

Процес приготування пирога «П’ятихвилинка»

Форму застеляємо пергаментом.

Яйця змішуємо зі склянкою цукру і збиваємо міксером до густої і стійкої маси.

Додаємо розм’якшене вершкове масло, сметану і згущене молоко, збиваємо до однорідності.

Солимо, збиваємо, додаємо соду, погашену оцтом.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, збиваємо до однорідності.

Викладаємо тісто у форму, прокручуємо її, щоб рівномірно розподілити.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 45 – 50 хвилин.

Остиглий пиріг змащуємо сметанним кремом, згущеним молоком і посипаємо горіхами, тертим шоколадом.

Пиріг виходить пишним, тому його можна розрізати на 2 коржі і перемазати кремом, сформувати торт і полити шоколадною глазур’ю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар