Такий пиріг вийде у кожного, гарантія 100%. Адже тісто для нього просто найпростіше. Але незважаючи на це смак випічки виходить такою чарівною, що не передати словами. Пиріг стане відмінним доповненням до вечері або обіду, і прекрасно підійде для сімейного чаювання.
Необхідні продукти
- вершкове масло – 120 гр
- цукор – 250 гр
- курячі яйця – 3 шт
- ванільний екстракт – 1 ч.л
- кефір – 150 мл
- борошно – 300 гр
- розпушувач – 2 ч.л.
- дрібка солі
Для помадки
- цукрова пудра – 1 ст
- молоко – 60 мл
- лимонний сік – 1 ч.л
Покроковий процес приготування пирога
Форму для випічки змащуємо рослинною олією.
У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером 2 хвилини (до кремоподібного стану).
У готову масу вбиваємо курячі яйця і додаємо ванільний екстракт. Збиваємо все міксером ще 2 хвилини.
У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і сіль, перемішуємо.
До рідкої маси додаємо кефір і збиваємо кілька секунд. Потім в кілька етапів додаємо борошняну суміш і вимішуємо тісто.
Готову масу перекладаємо в форму для випічки і розрівнюємо.
Масу ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин, а потім дістаємо з форми і перекладаємо на тарілку.
Приготуємо глазур. У горнятко всипаємо цукрову пудру, додаємо молоко і перемішуємо, потім вливаємо лимонний сік і ще раз перешиваємо. Готовий пиріг поливаємо глазур’ю і подаємо до столу.