Смачний і простий пиріг зі сливами! Тісто ніжне, м’яке – просто тане в роті

Пироги

Пиріг виходить м’яким, з дуже яскравим ароматом сливи. Якщо візьмете солодкий сорт, тоді не доведеться додавати багато цукру. Коли здоба буде ще гарячою, начинка може здатися кислою, але слива, коли остигає, стає більш солодкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове розм’якшене, 110 г;
  • цукор, 100 г;
  • ванілін за смаком;
  • сіль дрібка;
  • борошно, 120 г;
  • яйця, 2 шт;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • сливи, 9 шт.

Для приготування посипання необхідно змішати цукор і корицю.

Процес приготування пирога зі сливами

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм’якшилося.

Всипаємо в нього сіль і ванілін, цукор і збиваємо до пишності.

Додаємо по 1 яйцю і кожен раз добре збиваємо міксером.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем і частинами додаємо в масу, перемішуючи на невеликій швидкості міксера.

Сливи ріжемо на 2 частини і прибираємо кісточку.

Порада: сливи вибирайте щільні, але краще солодкий сорт. Якщо вони і потечуть в процесі випікання, то не сильно.

Форму застеляємо пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном, викладаємо тісто, розрівнюємо.

Зверху красиво викладаємо половинки слив, зрізом вгору і посипаємо цукром і корицею.

Смачний і простий пиріг зі сливами! Тісто ніжне, м'яке - просто тане в роті

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 45 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Смачний і простий пиріг зі сливами! Тісто ніжне, м'яке - просто тане в роті

Краще залишити на 20 хвилин пиріг у формі, щоб він трохи охолов. Потім виймаємо і залишаємо повністю охолоджуватися.

Смачний і простий пиріг зі сливами! Тісто ніжне, м'яке - просто тане в роті

Дуже м’який, пишний, з яскравим ароматом і смаком пиріг, відмінно підійде до чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар