Чебуреки – це досить смачна вулична страва, але не корисна. Якщо ви не хочете відмовлятися від такої ситної страви, ми можемо запропонувати гарну альтернативу. Воно готується не складніше, ніж чебуреки.
Необхідні продукти:
- Фарш – 500 г;
- Вода – 350 мл;
- Морква – 1 шт.;
- Коріандр – 1 ч. л.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Паприка – 1 ч. л.;
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Борошно кукурудзяне – 0,5 склянки;
- Вершкове масло – 20 г;
- Соняшникова олія – 160 мл.
Покроковий процес приготування:
Нарізаємо на невеликі квадратики цибулину, моркву натираємо на дрібній тертці. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, виливаємо соняшникову олію, потім кладемо вершкове масло. Чекаємо, поки масло розтопиться і обсмажуємо цибулю. Через хвилину обсмажування цибулі, викладаємо моркву та перемішуємо.
Коли цибуля та морква трохи підсмажаться, додаємо фарш, змішуємо з овочами. У сковороду висипаємо коріандр, дрібку солі та паприку, перемішуємо, доки не позолотиться м’ясо.
У цей час в окремій мисці змішуємо пшеничне та кукурудзяне борошно, висипаємо сіль і виливаємо частинами воду. Після кожного додавання рідини мішаємо тісто віночком.
Після того, як вода скінчиться, можна розігрівати сковороду із крапелькою олії. Невеликими порціями викладаємо на поверхню сковороди тісто, у нас повинен вийти млинець завтовшки менше міліметра. Обов’язково готувати млинець на повільному вогні.
У кожен млинець кладемо начинку з фаршу, приблизно 1,5 столових ложки. Загортаємо фарш у рулет так, щоб були закриті краї та начинка не вивалювалася назовні.
Знову гріємо сковороду із олією, опускаємо в розпечений жир отримані рулетики і смажимо до золотистої скоринки з кожного боку.
Так ми приготували смачні та незвичайні пиріжки із простих інгредієнтів. Перед вживанням радимо вам викласти їх на щільну серветку, щоб позбавитися зайвої олії.