Трубочки виходять дуже м’якими і ніжними зі смачною, рисово-м’ясною начинкою. Але ви можете їх зробити і з грибами і з сиром і з будь-яким іншим наповнювачем на свій смак.
Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода і олія соняшникова по 250 мл;
- сіль, 0.5 ч.л;
- борошно, 450 г.
Для приготування начинки візьміть:
- рис відварний, 100 г;
- яйця, 3-4 шт;
- цибуля, 1 шт;
- цибуля зелена, пучок;
- м’ясо відварне, 350 г;
- сіль перець.
Процес приготування м’ясних трубочок
Змішуємо олію і воду, сіль, всипаємо борошно частинами.
Порада: борошно різне, тому у вас може вийти більше або менше борошна, просто дивіться по тісту, воно повинно бути еластичним і м’яким.
Вимішуємо добре тісто, воно зовсім липнути не буде за рахунок олії. Накриваємо плівкою і залишаємо.
Відварюємо яйця, рис і м’ясо.
Ріжемо дрібно цибулю і пасеруємо з сіллю і перцем на соняшниковій олії.
Яйця дрібно ріжемо, зелену цибулю або кріп і петрушку дрібно ріжемо.
Змішуємо рис з яйцями, зеленою цибулею і зеленню. Солимо і перчимо – це одна начинка.
Для другої начинки відварне м’ясо подрібнюємо м’ясорубкою і змішуємо з обсмаженою цибулею. Пробуємо на сіль і додаємо перець, можна часник. Це друга начинка.
Тісто обминаємо і ділимо на 3 частини і потім все ділимо на 30 кульок.
Розкачуємо колобок в прямокутний пласт, викладаємо начинку, звертаємо в трубочку, підбираючи тісто з країв. Щоб трубочка була повністю закритою.
Викладаємо трубочки з начинкою на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо в духовці при 180 градусах до рум’яності.
Ви можете не все запікати, а відправте в морозильну камеру. Коли захочете їх випекти, виймаємо з морозилки, нехай 10 хвилин полежать на столі, потім на деко і в духовку.
Подаємо зі сметаною і соусами з сметани, часнику і зелені.