Пиріжки з яблуками виходять просто чарівно смачними. Тісто ніжним, як пух, а саму начинку вам не доведеться довго готувати. Пиріжки з яблучною начинкою точно сподобаються і дорослим, і дітям. Залишаються смачними навіть на наступний день. Тому їх можна сміливо готувати у великій кількості.
Необхідні продукти
- 310 мілілітрів молока
- 7 грам сухих дріжджів
- 60 грам вершкового масла
- 50 грам цукру
- 6 грам солі
- 470 грам пшеничного борошна
- 25 грам крохмалю
- цукор, кориця для начинки
- жовток для змазування
Покроковий процес приготування пиріжків з яблуками
У глибоку миску всипаємо 2 столові ложки борошна, додаємо сухі дріжджі і половину теплого молока. Все добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
У другу половину молока додаємо цукор і сіль. Все перемішуємо.
У дріжджову масу вливаємо молоко з цукром і сіллю, а також розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Потім додаємо трохи просіяного борошна і крохмаль, перемішуємо. У суміш додаємо решту борошна і замішуємо тісто.
Миску змащуємо рослинною олією і кладемо тісто. Залишаємо його в теплому місці на 40 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, а потім нарізаємо шматочками. Додаємо до них корицю і цукор, перемішуємо.
Готове тісто перекладаємо на робочу поверхню і ділимо на 14 шматочків, скачуємо в кулю і накриваємо рушником. У такому вигляді залишаємо на 5 хвилин.
Беремо шматочок і розкатуємо в пласт, зверху на середину кладемо начинку і защипуємо краї, утворюючи довгастий пиріжок. Складаємо його навпіл і робимо по 3 розрізи з боків. Перекладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментним папером. Точно також ліпимо інші пиріжки.
Накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин.
Заготівлю змащуємо жовтком і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин.