Смачні пиріжки з яблуками

Пиріжки з яблуками, рецепт приготування Пиріжки

Пиріжки з яблуками виходять просто чарівно смачними. Тісто ніжним, як пух, а саму начинку вам не доведеться довго готувати. Пиріжки з яблучною начинкою точно сподобаються і дорослим, і дітям. Залишаються смачними навіть на наступний день. Тому їх можна сміливо готувати у великій кількості.

Необхідні продукти

  • 310 мілілітрів молока
  • 7 грам сухих дріжджів
  • 60 грам вершкового масла
  • 50 грам цукру
  • 6 грам солі
  • 470 грам пшеничного борошна
  • 25 грам крохмалю
  • цукор, кориця для начинки
  • жовток для змазування

Покроковий процес приготування пиріжків з яблуками

У глибоку миску всипаємо 2 столові ложки борошна, додаємо сухі дріжджі і половину теплого молока. Все добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.

У другу половину молока додаємо цукор і сіль. Все перемішуємо.

У дріжджову масу вливаємо молоко з цукром і сіллю, а також розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Потім додаємо трохи просіяного борошна і крохмаль, перемішуємо. У суміш додаємо решту борошна і замішуємо тісто.

Миску змащуємо рослинною олією і кладемо тісто. Залишаємо його в теплому місці на 40 хвилин.

Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, а потім нарізаємо шматочками. Додаємо до них корицю і цукор, перемішуємо.

Готове тісто перекладаємо на робочу поверхню і ділимо на 14 шматочків, скачуємо в кулю і накриваємо рушником. У такому вигляді залишаємо на 5 хвилин.

Беремо шматочок і розкатуємо в пласт, зверху на середину кладемо начинку і защипуємо краї, утворюючи довгастий пиріжок. Складаємо його навпіл і робимо по 3 розрізи з боків. Перекладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментним папером. Точно також ліпимо інші пиріжки.

Накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин.

Заготівлю змащуємо жовтком і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар