Смачні біляші на ідеальному тісті

Пиріжки

Дуже смачні біляші – хрусткі і соковиті. А так же, на численні прохання: рецепт ніжного і смачного тіста для біляшів і іншої випічки.

Тісто я замісила заздалегідь, напередодні. Таке тісто дуже добре зберігається в холодильнику і в разі потреби використовується для випічки.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 800 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кип’яток – 200 мл
  • Кефір – 400 мл
  • Дріжджі сухі – 11 г (пакетик)
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 100 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • М’ясний фарш – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Холодна вода – 200 мл
  • Спеції, сіль – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Рецепт приготування смачних біляшів

Для початку приготуємо тісто

У миску кладемо 3 ст. л. борошна, цукор і вливаємо кип’яток. Дуже швидко перемішуємо все віночком до однорідності.

НЕ чекаємо, поки охолоне борошняна маса, а відразу вливаємо кефір. Кефір повинен бути холодним (з холодильника). Ще раз перемішуємо до однорідності.

Далі, додаємо дріжджі. Перемішуємо до розчинення і залишаємо 15 хвилин, для активації дріжджів.

Наша опара готова. У неї кладемо яйце, потім олію і сіль. Розмішуємо до однорідної маси.

Поступово просіюючи борошно в миску з опарою, замішуємо тісто.

Як тільки тісто зібралося в грудку, викладаємо на присипану борошном робочу поверхню. Потрібно ще місити тісто 2-3 хвилини, до гладкого стану.

Тісто кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на 2 години, для охолодження.

Таке тісто в холодильнику можна зберігати 2-3 дні.

Для солодкої випічки в таке тісто додають більше цукру (приблизно 100 г), дрібку ваніліну і 50 г вершкового розтопленого масла.

Тепер, приготування біляшів

Після того, як тісто дістали з пакета, потрібно його трохи обминати (хвилини 2-3).

Потім, тісто ділимо на шматочки і зкачуємо на кулі.

Дрібно нарізаємо цибулю, солимо і залишаємо хвилин на 10. Потім, віджимаємо зайву вологу і перемішуємо з фаршем.

У фарш додаємо спеції (за смаком), вливаємо воду (можна кефір) і перемішуємо.

По черзі, з кульок розкачуємо невеликі коржі. Кладемо на середину коржика начинку і збираємо краї, залишаючи верхівку відкритою.

У сковорідку наливаємо олію і підігріваємо на середньому вогні.

Смажимо біляші з двох сторін, до золотистої скоринки.

Зверніть увагу! Спочатку смажимо біляші відкритою стороною вниз. Це для того, щоб уникнути надмірного витікання соку всередині, і біляші залишилися соковитими.

Готові біляші прибираємо на паперовий рушник або на решітку, щоб стік зайвий жир.

Біляші готові, можна подати на стіл. Вони виходять з хрусткою скоринкою, ніжним м’якушем і соковитою начинкою. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар