Смачна дієтична страва: запіканка з курки з кабачками

Запіканка з курки з кабачками - рецепт приготування Запіканки

Страва дуже проста в приготуванні, зате смак у неї приголомшливий. Курочка маринується в соусі зі сметани з гірчицею і завдяки йому набуває ніжно пікантний присмак, який може звести з розуму. А кабачки доповнюють запіканку і виступають в якості своєрідного дієтичного гарніру. Страва виходить не тільки дієтичною, але і корисною – в ній міститься безліч потрібних для організму речовин.

Інгредієнти, які потрібні для приготування запіканки:

  • Пів кілограмів курячого філе;
  • Один кг кабачків (знадобляться молоді овочі);
  • Одна цибулина;
  • 50 г твердого сиру;
  • Два яйця;
  • Одна ч. л. гірчиці;
  • Три ст. л. сметани;
  • 4-5 гілочок петрушки;
  • Одна ст. л. соняшникової олії;
  • Чорний перець і сіль на ваш смак.

Покроковий процес приготування запіканки

Кабачки миємо й зрізаємо плодоніжки. Тремо їх за допомогою терки з великими отворами.

Складаємо кабачки в друшляк, злегка віджимаємо за допомогою ложки, щоб стік сік. З одного кілограма кабачків відіжметься приблизно 200 мл соку.

Миємо м’ясо, сушимо і ріжемо на маленькі кубики. Замість курячого філе можна взяти філе індички.

М’ясо перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього сметану і гірчицю. Солимо і перчимо на свій смак.

Гарненько мішаємо і відставляємо в сторону, щоб маринувалося.

З цибулини знімаємо лушпиння, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Грубо натираємо сир. Петрушку миємо, даємо їй обсохнути і дрібно січемо. Сир і зелень кладемо в м’ясо з соусом.

Туди де кладемо смажену цибульку.

Яйця збиваємо і вливаємо в масу, мішаємо.

Кабачки додаємо до філе, солимо, перчимо і починаємо добре все перемішувати.

Смачна дієтична страва: запіканка з курки з кабачками

Включаємо духовку на 190 °, щоб вона нагрілася.

Термостійку форму промазуємо соняшниковою олією і викладаємо приготовлену масу з курки і кабачків. Якщо ви вирішили використовувати форму з роз’ємним кільцем, то оберніть її дно фольгою.

Смачна дієтична страва: запіканка з курки з кабачками

Форму з запіканкою поміщаємо на решітку, яку потрібно поставити на самий верхній рівень духової шафи. Приготування займає близько 45-50 хвилин. Верх повинен стати рум’яним.

Смачна дієтична страва: запіканка з курки з кабачками

Готову запіканку витягаємо з духовки і обережно знімаємо кільце. Перед подачею нехай трохи охолоне.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар