Страва дуже проста в приготуванні, зате смак у неї приголомшливий. Курочка маринується в соусі зі сметани з гірчицею і завдяки йому набуває ніжно пікантний присмак, який може звести з розуму. А кабачки доповнюють запіканку і виступають в якості своєрідного дієтичного гарніру. Страва виходить не тільки дієтичною, але і корисною – в ній міститься безліч потрібних для організму речовин.
Інгредієнти, які потрібні для приготування запіканки:
- Пів кілограмів курячого філе;
- Один кг кабачків (знадобляться молоді овочі);
- Одна цибулина;
- 50 г твердого сиру;
- Два яйця;
- Одна ч. л. гірчиці;
- Три ст. л. сметани;
- 4-5 гілочок петрушки;
- Одна ст. л. соняшникової олії;
- Чорний перець і сіль на ваш смак.
Покроковий процес приготування запіканки
Кабачки миємо й зрізаємо плодоніжки. Тремо їх за допомогою терки з великими отворами.
Складаємо кабачки в друшляк, злегка віджимаємо за допомогою ложки, щоб стік сік. З одного кілограма кабачків відіжметься приблизно 200 мл соку.
Миємо м’ясо, сушимо і ріжемо на маленькі кубики. Замість курячого філе можна взяти філе індички.
М’ясо перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього сметану і гірчицю. Солимо і перчимо на свій смак.
Гарненько мішаємо і відставляємо в сторону, щоб маринувалося.
З цибулини знімаємо лушпиння, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Грубо натираємо сир. Петрушку миємо, даємо їй обсохнути і дрібно січемо. Сир і зелень кладемо в м’ясо з соусом.
Туди де кладемо смажену цибульку.
Яйця збиваємо і вливаємо в масу, мішаємо.
Кабачки додаємо до філе, солимо, перчимо і починаємо добре все перемішувати.
Включаємо духовку на 190 °, щоб вона нагрілася.
Термостійку форму промазуємо соняшниковою олією і викладаємо приготовлену масу з курки і кабачків. Якщо ви вирішили використовувати форму з роз’ємним кільцем, то оберніть її дно фольгою.
Форму з запіканкою поміщаємо на решітку, яку потрібно поставити на самий верхній рівень духової шафи. Приготування займає близько 45-50 хвилин. Верх повинен стати рум’яним.
Готову запіканку витягаємо з духовки і обережно знімаємо кільце. Перед подачею нехай трохи охолоне.